Tavuk Burito Pico de Gall Malzemeler:
50 gram kırmızı dolmalık biber
50 gram sarı dolmalık biber
25 gram mısır
10 gram kırmızı soğan
50 gram tavuk eti
200 gram rendelenmiş mozzarella peyniri
1 adet tortilla (Tercihen Azteca 30 cm’lik)
10 ml. zeytinyağı
30 gram süzme yoğurt
Tuz
Tavuk Burito Pico de Gall
Tavuk etini küp doğrayıp yağsız olarak tavada sote edin. Dolmalık biberleri zar şeklinde doğrayın. Zeytinyağında soteleyip mısır ile küp doğranmış kırmızı soğanı ilave ederek tatlandırın. Küp doğranmış tavuk etlerini de ilave edin. Karıştırın. Tortillayı önceden hafif ısıtın, iç malzemeyi paylaştırın, rendelenmiş mozzarella peynirini üzerlerine serpin. Tortilla hamurunu rulo şeklinde sarın. Fırında veya ızgarada ısıtın. ikiye kesip servis edin..
Şefin önerisi: Biberleri pişirdikten sonra 15 gram Thai Pride Chili Onion Wok Sos ve 2 gram Great Heart of Africa Piri Piri Sos ekleyerek iç malzemeyi tatlandırabilirsiniz.