Fotoğraf: Hande Göksan Prodüksiyon: İnci Bak (6 Kişilik) Malzemeler: 2 su bardağı un 20 gram yaş maya 1,5 çay bardağı ılık su 1 tutam tuz 50 gram tereyağı Kızartmak için sıvı yağ Şurubu İçin: 2 su bardağı toz şeker 1 çay bardağı su 1 çay kaşığı limon suyu Hazırlanışı: Şurubu için; Şekeri ve suyu sos tenceresinde, yoğun bir kıvam alana dek …
Devamını oku »Tatlı Tarifleri
Kıymalı Açma Börek
Fotoğraf: Hande Göksan –Prodüksiyon: İnci Bak (1 Küçük Tepsi İçin) Malzemeler: 2 su bardağı un 1 tatlı kaşığı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı tuz ¾ su bardağı su Kıymalı karışım için: 2 çorba kaşığı sıvı yağ 3 adet soğan 1 kilo orta yağlı kıyma 1 demet doğranmış maydanoz Tuz, karabiber Üzeri için: 1 adet yumurtanın sarısı 1 çorba kaşığı zeytinyağı Çörek …
Devamını oku »Buğdaylı Yayla Çorbası
Fotoğraf: Hande Göksan (4 Kişilik) Malzemeler: 5 su bardağı su 1 kahve fincanı buğday 1 çorba kaşığı tereyağı 1 adet soğan 1 büyük kase yoğurt 1 adet yumurtanın sarısı Kuru nane, top kırmızıbiber Tuz Hazırlanışı: Soğanı soyup rendeleyin. Tereyağını eritin, soğanı karamelize olana dek sürekli karıştırarak kavurun. Suyu ekleyin. Birkaç taşım kaynayınca buğdayı ilave edin. Orta ateşte, buğdaylar yumuşayıncaya kadar …
Devamını oku »İrmikli Tatlı Börek
Fotoğraf: Hande Göksan – Prodüksiyon: İnci Bak (6 Kişilik) Malzemeler: 3 adet hazır yufka 125 gram tereyağı 1 litre süt 5 çorba kaşığı irmik 2 su bardağı su 2,5 su bardağı toz şeker 1 çay kaşığı limon suyu Hazırlanışı: Şerbeti için sos; Tenceresinde şekeri ve suyu yoğun bir kıvama gelene dek kaynatın. En son limon suyunu ekleyin. Birkaç dakika daha kaynadıktan …
Devamını oku »Hurmalı Beğendili Kebap
Fotoğraf: Hande Göksan (4 Kişilik) Malzemeler: 2 adet bostan patlıcanı 30 gram tereyağı 2 çorba kaşığı (tepeleme) un 1 su bardağı sıcak süt 1 adet soğan 1 çorba kaşığı domates salçası 2 su bardağı su 500 gram kuşbaşı kuzu eti 5-6 adet hurma 1 adet büyük boy domates Tuz, karabiber 1 tatlı kaşığı rendelenmiş Hindistan cevizi Hazırlanışı: Patlıcanları közleyin. Ilınınca …
Devamını oku »Tahinli ve Narlı Soğuk Tatlı
Fotoğraf: Murat ERDOĞAN – Yapım: İnci BAK (2 Kişilik) Malzemeler: 300 gram süzme yoğurt 100 gram kaymak 1 tatlı kaşığı toz salep 1 kahve fincanı tahin 1 kahve fincanı pekmez Hazırlanışı: Süzme yoğurdu, salebi ve kaymağı çatalla iyice çırpın. Tahini ve pekmezi ilave edip birkaç dakika daha çırpın. Karışımı derin dondurucuya dayanıklı bir kabın içine aktarın. Buzdolabında bir gün boyunca …
Devamını oku »Damla Çikolatalı Çörekler
(1 Tepsi İçin) Malzemeler: Hamur İçin: 250 gram un 1 çorba kaşığı toz şeker 125 gram margarin (oda ısısında yumuşamış) 1 adet yumurta 1 çorba kaşığı instant maya 1 çay bardağı süt 1 tutam tuz İç Malzemesi İçin: 1 çorba kaşığı fındık ezmesi 1 kase damla çikolata 1 kase iri çekilmiş ceviz içi Hazırlanışı: Maya ve bir çay bardağı ılık …
Devamını oku »Erikli ve Marmelatlı Milföy Börek
Fotoğraf: Murat ERDOĞAN – Yapım: İnci BAK (2 Kişilik) Malzemeler: 4 adet hazır milföy hamuru 4 adet kış eriği 1 tatlı kaşığı nişasta 2 çay kaşığı tarçın 2 çorba kaşığı kırmızı meyve marmeladı veya reçeli (çilek, vişne, orman meyvesi vs.) 1 çorba kaşığı susam Hazırlanışı: Marmeladı, 2 çorba kaşığı soğuk suda inceltilmiş nişastayı ve tarçını küçük bir sos tenceresine alın. …
Devamını oku »Kremalı ve Patatesli Mantar
Hazırlayan: Hayal DEMİRKOL – Fotoğraflar: Hande GÖKSAN (4 Kişilik) Malzemeler: 1 kilo taze mantar 10-12 adet kültür mantarı 1 adet büyük boy soğan 3 çorba kaşığı sıvı yağ Yarım demet dereotu 1 kahve fincanı ajvar sos (hazır biber sosu) Üzeri İçin: 50 gram rendelenmiş kaşar peyniri 50 gram rendelenmiş keçi peyniri 1 çay bardağı krema Hazırlanışı: Mantarları nemli bir bezle …
Devamını oku »Ananaslı Kereviz Salatası
Fotoğraf: Hande GÖKSAN (4 Kişilik) Malzemeler: 4 dilim ananas 1 adet küçük boy kereviz 1 çorba kaşığı limon suyu 1 adet ekşi yeşil elma 1 küçük kase iri çekilmiş ceviz içi Bir tutam tuz 4 çorba kaşığı süzme yoğurt (tepeleme) Yarım kutu krema (100 ml) Hazırlanışı: Kerevizin kabuğunu soyup irice rendeleyin. Limon suyunu ekleyip karıştırın. Elmayı iyice yıkayıp kuruladıktan sonra …
Devamını oku »