Patlıcan Oturtma (4 Kişilik) Malzemeler 2 adet orta boy patlıcan 300 gram levrek balığı 50 gram ayıklanmış fener balığı 1 adet al biber Yarım kuru soğan 1 yemek kaşığı tereyağı 1 çay kaşığı karabiber 3 diş sarımsak Sosu İçin: Yarım çay bardağı krema 1 çorba kaşığı soya sosu 1 tutam kaşar peyniri rendesi Hazırlanışı Patlıcanları 4 parça halinde …
Devamını oku »Tarifler
Briwat
Briwat (12 Adet İçin) Malzemeler: 4 kat hazır baklava yufkası 1 adet tavuk göğüs eti 10 adet çiğ badem 5 adet ceviz içi 2 tatlı kaşığı bal 1 tatlı kaşığı tarçın 1 adet yumurta Yarım su bardağı sıvı yağ (Kızartmak isterseniz) Hazırlanışı: Tavuk göğüs etini haşlayın. Haşladığınız eti süzüp iri parçalar halinde doğrayın ve mutfak robotuna aktarın. Badem …
Devamını oku »Krep Sarma
Krep Sarma (4 Kişilik) Malzemeler 300 gram çipura balığı 50 gram ayıklanmış iskorpit balığı 1 adet al biber Yarım kuru soğan 4 diş sarımsak 1 çay kaşığı karabiber Yeteri kadar sıvı yağ Krep İçin: Yumurta Süt Un Üzeri İçin: 50 gram kaşar peyniri Sosu İçin: 1 çay bardağı likit krema 2 çorba kaşığı soya sosu Hazırlanışı Yumurta, süt …
Devamını oku »Sacher Turta
Sacher Turta (Minik Küpler Halinde) (4 Kişilik) Malzemeler Keki İçin: 140 gram tereyağı 110 gram pudra şekeri Yarım vanilya özütü 6 adet yumurta 130 gram çikolata 110 gram toz şeker 140 gram un 300 gram kayısı marmeladı (Kaplamak için) Çırpılmış krema Üzerinin Kaplaması İçin: 300 gram toz şeker 180 ml. su 220 gram çikolata 2 yemek kaşığı kayısı marmeladı Sacher …
Devamını oku »Fener Kavurma
Fener Kavurma (4 Kişilik) Malzemeler 10 adet arpacık soğan 200 gram cherry domates 4 adet sivri biber 10 adet mantar 8 diş sarımsak 2 çorba kaşığı soya sosu 50 gram tereyağı 1 tutam kaşar peyniri rendesi Süslemek için maydanoz 1 tatlı kaşığı kekik 1 tatlı kaşığı pul biber Hazırlanışı Tavayı kızdırın. Tereyağını ilave edin. Soğanları doğrayın ve soteleyin. …
Devamını oku »Viyana Usulü Tavuk Şnitzel
Viyana Usulü Tavuk Şnitzel (4 Kişilik) Malzemeler: 8 parça dana eti (Her biri en az 90 gram) 4 adet yumurta 200 gram çok ince çekilmiş galeta unu 100 gram un 300 ml. tereyağı 100 gram bitkisel yağ ya da yerfıstığı yağı Garnitür: Haşlanmış patates, dilimlenmiş limon, semizotu Viyana Usulü Tavuk Şnitzel Hazırlanışı: Dana etlerini 2-4 mm kalınlığında incelttikten sonra etlerin her …
Devamını oku »Sarımsaklı ve Kekikli Çeşni ile Brüksel Lahanası
Sarımsaklı ve Kekikli Çeşni ile Brüksel Lahanası (4 Kişilik) Malzemeler Sarımsaklı Kekikli Fırın Çeşnisi 1 kilo Brüksel Lahanası 3 yemek kaşığı zeytinyağı 1 adet limon Hazırlanışı Brüksel lahanalarını iyice yıkayın ve boyunca keserek ikiye bölün. Sarımsaklı kekikli fırın çeşnisini açarak bir fırın torbasına çeşniyi ve 3 kaşık zeytinyağını ekleyin. Brüksel lahanalarını da fırın torbasına koyun. Torbanın ağzını büzüştürüp paketten …
Devamını oku »Küşleme
Küşleme Malzemeler: > 4 adet kuzu bonfile (Kuzunun sırt kısmından fileto olarak hazırlanmış) Sos için: > 1 adet kapya biber > 1 adet domates > 1 tatlı kaşığı pul biber > 1 tatlı kaşığı kekik > 1 yemek kaşığı yoğurt > 1 yemek kaşığı zeytinyağı > Tuz Küşleme Hazırlanışı: Sosu için; Mutfak robotunda kabuğu soyulup çekirdekleri temizlenmiş domatesi ve biberi iyice karıştırın. Karışımı bir kaba alıp zeytinyağını, kekiği, yoğurdu, tuzu ve …
Devamını oku »Renkli Sote Biberli Turunçgilli Tavuk
Renkli Sote Biberli Turunçgilli Tavuk (4 Kişilik) Malzemeler Fesleğenli ve kekikli fırında tavuk çeşnisi 1 kilo tavuk but 1 adet limonun kabuğu 1 adet portakalın kabuğu Biber Sote İçin: 2 adet sarı biber 2 adet kırmızı biber 2 adet yeşil dolmalık biber 1 çorba kaşığı ay çiçek yağı Hazırlanışı Fırın poşetine butları koyun. Fesleğenli ve kekikli tavuk çeşnisini …
Devamını oku »Pestolu ve Sebzeli Pilav
Pestolu ve Sebzeli Pilav (4 Kişilik) Malzemeler 2 tablet tavuk bulyon 2 su bardağı baldo pirinç 3 yemek kaşığı zeytinyağı 3 su bardağı sıcak su 1 kase mantar 1 adet patlıcan 1 adet kırmızı soğan 2 diş sarımsak 2 yemek kaşığı çam fıstığı Yarım demet roka Yarım çay bardağı maydanoz Yarım çay bardağı dereotu Yarım çay bardağı fesleğen Yarım …
Devamını oku »