Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 178)

Tarifler

İtalyan İşi Minestrone Çorba

İtalyan İşi Minestrone Çorba (4 Kişilik)   Malzemeler 250 gram havuç 250 gram pırasa 150 gram kereviz 250 gram kabak 150 gram pazı 30-40 gram ay çiçek yağı   Hazırlanışı Küp doğranmış pırasaları ve havuçları orta ateşte ay çiçek yağı ile sotelerken kabak ve kerevizi ilave edip soteleme işlemine devam edin. Sonra sotelenen sebzelere tuz, karabiber ve sebzeli çeşni ilave …

Devamını oku »

Patlıcan Oturtma

Patlıcan Oturtma (4 Kişilik)   Malzemeler 2 adet orta boy patlıcan 300 gram levrek balığı 50 gram ayıklanmış fener balığı 1 adet al biber Yarım kuru soğan 1 yemek kaşığı tereyağı 1 çay kaşığı karabiber 3 diş sarımsak Sosu İçin: Yarım çay bardağı krema 1 çorba kaşığı soya sosu 1 tutam kaşar peyniri rendesi   Hazırlanışı Patlıcanları 4 parça halinde …

Devamını oku »

Briwat

Briwat (12 Adet İçin)   Malzemeler: 4 kat hazır baklava yufkası 1 adet tavuk göğüs eti 10 adet çiğ badem 5 adet ceviz içi 2 tatlı kaşığı bal 1 tatlı kaşığı tarçın 1 adet yumurta Yarım su bardağı sıvı yağ (Kızartmak isterseniz)   Hazırlanışı: Tavuk göğüs etini haşlayın. Haşladığınız eti süzüp iri parçalar halinde doğrayın ve mutfak robotuna aktarın. Badem …

Devamını oku »

Krep Sarma

Krep Sarma (4 Kişilik)   Malzemeler 300 gram çipura balığı 50 gram ayıklanmış iskorpit balığı 1 adet al biber Yarım kuru soğan 4 diş sarımsak 1 çay kaşığı karabiber Yeteri kadar sıvı yağ Krep İçin: Yumurta Süt Un Üzeri İçin: 50 gram kaşar peyniri Sosu İçin: 1 çay bardağı likit krema 2 çorba kaşığı soya sosu   Hazırlanışı Yumurta, süt …

Devamını oku »

Sacher Turta

Sacher Turta (Minik Küpler Halinde) (4 Kişilik) Malzemeler Keki İçin: 140 gram tereyağı 110 gram pudra şekeri Yarım vanilya özütü 6 adet yumurta 130 gram çikolata 110 gram toz şeker 140 gram un 300 gram kayısı marmeladı (Kaplamak için) Çırpılmış krema Üzerinin Kaplaması İçin: 300 gram toz şeker 180 ml. su 220 gram çikolata 2 yemek kaşığı kayısı marmeladı Sacher …

Devamını oku »

Fener Kavurma

Fener Kavurma (4 Kişilik)   Malzemeler 10 adet arpacık soğan 200 gram cherry domates 4 adet sivri biber 10 adet mantar 8 diş sarımsak 2 çorba kaşığı soya sosu 50 gram tereyağı 1 tutam kaşar peyniri rendesi Süslemek için maydanoz 1 tatlı kaşığı kekik 1 tatlı kaşığı pul biber   Hazırlanışı Tavayı kızdırın. Tereyağını ilave edin. Soğanları doğrayın ve soteleyin. …

Devamını oku »

Viyana Usulü Tavuk Şnitzel

Viyana Usulü Tavuk Şnitzel (4 Kişilik) Malzemeler: 8 parça dana eti (Her biri en az 90 gram) 4 adet yumurta 200 gram çok ince çekilmiş  galeta unu 100 gram un 300 ml. tereyağı 100 gram bitkisel yağ ya da yerfıstığı yağı Garnitür: Haşlanmış patates, dilimlenmiş limon, semizotu Viyana Usulü Tavuk Şnitzel Hazırlanışı: Dana etlerini 2-4 mm kalınlığında incelttikten sonra etlerin her …

Devamını oku »

Sarımsaklı ve Kekikli Çeşni ile Brüksel Lahanası

Sarımsaklı ve Kekikli Çeşni ile Brüksel Lahanası (4 Kişilik)   Malzemeler Sarımsaklı Kekikli Fırın Çeşnisi 1 kilo Brüksel Lahanası 3 yemek kaşığı zeytinyağı 1 adet limon Hazırlanışı Brüksel lahanalarını iyice yıkayın ve boyunca keserek ikiye bölün. Sarımsaklı kekikli fırın çeşnisini açarak bir fırın torbasına çeşniyi ve 3 kaşık zeytinyağını ekleyin. Brüksel lahanalarını da fırın torbasına koyun. Torbanın ağzını büzüştürüp paketten …

Devamını oku »

Küşleme

Küşleme Malzemeler: > 4 adet kuzu bonfile (Kuzunun sırt kısmından fileto olarak hazırlanmış) Sos için: > 1 adet kapya biber > 1 adet domates > 1 tatlı kaşığı pul biber > 1 tatlı kaşığı kekik > 1 yemek kaşığı yoğurt > 1 yemek kaşığı zeytinyağı > Tuz Küşleme Hazırlanışı: Sosu için; Mutfak robotunda kabuğu soyulup çekirdekleri temizlenmiş domatesi ve biberi iyice karıştırın. Karışımı bir kaba alıp zeytinyağını, kekiği, yoğurdu, tuzu ve …

Devamını oku »

Renkli Sote Biberli Turunçgilli Tavuk

Renkli Sote Biberli Turunçgilli Tavuk (4 Kişilik)   Malzemeler Fesleğenli ve kekikli fırında tavuk çeşnisi 1 kilo tavuk but 1 adet limonun kabuğu 1 adet portakalın kabuğu Biber Sote İçin: 2 adet sarı biber 2 adet kırmızı biber 2 adet yeşil dolmalık biber 1 çorba kaşığı ay çiçek yağı   Hazırlanışı Fırın poşetine butları koyun. Fesleğenli ve kekikli tavuk çeşnisini …

Devamını oku »