Zencefilli Kurabiye Malzemeler: > 350 gram un > 1 paket karbonat > 1 çorba kaşığı toz zencefil > 1 tatlı kaşığı toz tarçın > 100 gram tereyağı > 150 gram toz şeker > 3-4 çorba kaşığı su > 1 adet yumurta Hazırlanışı: Unu, karbonatı, tarçını ve oda ısısında yumuşamış tereya- ğını hamur yoğurma kabına alın. Parmak uçlarınızla kum haline gelene …
Devamını oku »Tarifler
Mahlepli ve Kuru Üzümlü Çörekler
Mahlepli ve Kuru Üzümlü Çörekler Malzemeler: > 250 gram tam buğday unu > 100 gram tereyağı > 1 çay kaşığı mahlep > 5 gram yaş maya > 1 çay bardağı kuru üzüm Hazırlanışı: Mayayı 1 kahve fincanı ılık suda karıştırın. Tereyağını eritip ılınmaya bırakın. Hamur yoğurma kabında unu, ılınmış tereyağını, tuzu, mahlebi ve ılık suda kabarttığınız mayayı karıştırın. Pürüzsüz bir …
Devamını oku »Galeta
Galeta Malzemeler: > 125 gram tereyağı > 2 su bardağı un > 1 kahve fincanı yoğurt > 1 paket kabartma tozu > 1 çay kaşığı kırmızı biber, kekik > Yarım limonun suyu > Tuz Hazırlanışı: Hamur karıştırma kabında tereyağını, yoğurdu, kabartma tozunu, kırmızı biberi, kekiği, limon suyunu ve tuzu karıştırın. Yavaş yavaş unu ilave ederek pürüzsüz bir hamur elde edene …
Devamını oku »Çikolatalı Pasta
Çikolatalı Pasta Malzemeler: Pandispanya İçin: > 5 adet yumurta > 1 su bardağı toz şeker >1,5 su bardağı un > 1 paket kabartma tozu > 1 tatlı kaşığı kakao Çikolatalı Krema İçin: > 2 adet yumurtanın beyazı > 160 gram bitter çikolata > 250 ml. krema Üzeri İçin: > Pudra şekeri ve şeker hamurundan kalple Hazırlanışı: Pandispanyası için; Yumurta …
Devamını oku »Frambuaz Reçelli Kalp Kurabiye
Frambuaz Reçelli Kalp Kurabiye Malzemeler: > 250 gram tereyağı > 250 gram pudra şekeri > 1 adet yumurta > 1 paket vanilya > 3-3,5 su bardağı un > Frambuaz Reçeli > Üzeri için pudra şeker Hazırlanışı: Küp küp doğradığınız tereyağını, pudra şekerini, hafif çırpılmış yumurtayı hamur yoğurma kabında krema kıvamında karıştırın. Yavaş yavaş unu ilave ederek pürüzsüz orta sertlikte bir …
Devamını oku »Sebzeli Kiş
Sebzeli Kiş Malzemeler: > 250 gram tereyağı > 3,5 su bardağı un > 1 küçük kase yoğurt > 1 paket kabartma tozu > Yarım limonun suyu >Tuz Üzeri İçin: > 1 kahve fincanı doğranmış karnabahar > 1 kahve fincanı doğranmış pırasa > 1 kahve fincanı doğranmış sarı ve kırmızı kapya biber > 1 adet kabak (ince dilimlenmiş) > 1 adet …
Devamını oku »Kumpir
Kumpir Malzemeler: > 3 adet büyük boy patates > 1 bağ ıspanağın yeşil yaprakları > 3 dilim dil peyniri > 3 çorba kaşığı tereyağı > Zeytinyağı > Tuz, karabiber Hazırlanışı: Patatesleri yıkayıp iyice kurulayın. Patatesin her yerine çatal yardımıyla delikler açıp patatesi alüminyum folyoya sarın. Sardığınız patatesleri fırın tepsisine yerleştirin. 200 dereye ayarlı fırında yarım saat pişirin. Patatesleri folyodan çıkarıp …
Devamını oku »Fırında Ispanaklı Yumurta
Fırında Ispanaklı Yumurta Malzemeler: > 2 adet yumurta > 4 dilim pastırma > Yarım demet ıspanak yaprağı > 1 çorba kaşığı tereyağı > 1 adet kırmızı soğan > Tuz, taze çekilmiş karabiber Hazırlanışı: Ispanak yapraklarını yıkayıp süzdükten sonra kıyın. Tavayı ısıtın. Tereyağı ile jülyen doğranmış soğanı ekleyin. Soğanlar iyice yumuşayana kadar kavurun. Ocaktan alın, tuzu ve taze çekilmiş karabiberi ekleyip …
Devamını oku »Ispanaklı Börek
Ispanaklı Börek Malzemeler: > 3 çorba kaşığı zeytinyağı > 1 adet küçük boy soğan > 2 bağ ıspanak > 1 su bardağı tulum peyniri > 1 adet yumurta Hamuru İçin: > 1 paket krema (200 ml) > 1 adet yumurta > 1 çay bardağı zeytinyağı > 2-2,5 bardak kepekli un Hazırlanışı: Hamuru için kremayı, yumurtayı ve zeytinyağını bir kaba …
Devamını oku »Ispanaklı Dil Peynirli Tavuk
Ispanaklı Dil Peynirli Tavuk Malzemeler: > 4 adet tavuk göğüs eti > 1 bağ ıspanağın yeşil yaprakları > 200 gram dil peyniri > 2 çorba kaşığı tereyağı > Tuz, taze çekilmiş karabiber Hazırlanışı: Ispanakların yalnızca yapraklı kısımlarını yıkayıp temizleyin. Kaynayan suya batırıp 1 dakika tutun ve çıkarın. Süzüp ince ince doğrayın. Peyniri dilimleyin. Tavukların üzerinden bıçakla kesikler atın, bunu yaparken …
Devamını oku »