Taze Meyve Kompostosu İçin Malzemeler 1 adet kivi 1 adet elma 1 adet muz 100 gram çekirdeksiz taze üzüm 1 adet armut 4 adet siyah erik 8 adet çilek Şerbeti İçin: 100 gram şeker 800 gram su 1 yemek kaşığı kızamık şekeri (4 Kişilik) Hazırlanışı Şerbeti için; Malzemeleri karıştırıp kaynatın. Bir süre soğumaya bırakın. Tüm meyveleri doğrayıp kaselerin içine koyun. …
Devamını oku »Tarifler
İslim Kebabı
İslim Kebabı İçin Malzemeler 4 adet patlıcan 2 adet domates 4 adet sivribiber 300 gram kuzu eti 1 adet kuru soğan 1 adet havuç 10 adet mantar 4 diş sarımsak 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı biberiye 1 şeker kaşığı domates salçası 2 adet doğranmış domates 1 çay bardağı sıvı yağ (4 Kişilik) İslim Kebabı …
Devamını oku »Etli Yaz Türlüsü
Etli Yaz Türlüsü İçin Malzemeler: 250 gram kuzu kuşbaşı Yarım kilo taze fasulye 1 su bardağı sıvı yağ 100 gram havuç 100 gram mantar 100 gram bezelye 1 adet kuru soğan 4 diş sarımsak 2 adet patlıcan 1 adet patates 1 çorba kaşığı salça 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı tuz 2 su bardağı su 2 adet soyulmuş doğranmış …
Devamını oku »Meşhur Süleymaniyeli Kuru Fasulyesi
Meşhur Süleymaniyeli Kuru Fasulyesi İçin Malzemeler 200 gram dermason fasulye 1 çorba kaşığı salça 1 adet domates 50 gram sıvı yağ Yarım soğan 1 şeker kaşığı toz biber Yarım litre su 2 adet yeşil sivri biber 4 adet kuru kırmızı Bilecik biberi 1 çay kaşığı tuz (4 Kişilik) Meşhur Süleymaniyeli Kuru Fasulyesi Hazırlanışı Tencerede yağı, salçayı, toz biberi ve soğanı …
Devamını oku »Çilekli Limonata
Çilekli Limonata İçin Malzemeler: • 2 su bardağı limonata • 2 su bardağı taze sıkılmış veya hazır çilek suyu • 1 su bardağı ekşi elma suyu • 1 çorba kaşığı zencefil suyu Hazırlanışı: Tüm malzemeyi karıştırın. İçeceği Emsan Rapsodi Gold Cam Set’in servis bardaklarına paylaştırın. Taze çilek ile süsleyip servis yapın.
Devamını oku »Limonlu ve Dereotlu Tavuk
Limonlu ve Dereotlu Tavuk İçin Malzemeler: • 4 adet piliç göğüs eti • 1 çorba kaşığı sıvı yağ • 2 çorba kaşığı limon suyu • 1 tatlı kaşığı esmer toz şeker • Birkaç dal dereotu Limonlu ve Dereotlu Tavuk Hazırlanışı: Sıvı yağı, limon suyunu ve şekeri tava’da ısıtın ve iki dilim piliç göğüs etlerini yerleştirin. İyice kızarınca diğer tarafını çevirin. Tuzunu …
Devamını oku »Un Helvası
Un Helvası İçin Malzemeler: • 5 kahve fincanı (tepeleme) un • 4 kahve fincanı (silme) toz şeker • 5 su bardağı su • 100 gram tuzsuz tereyağı • 1 küçük kase iri çekilmiş Antepfıstığı içi • 1 tatlı kaşığı rendelenmiş Hindistancevizi Hazırlanışı: Şeker ile suyu tencereye aktarın. Şurup haline gelene dek kaynatın. Ocaktan alın. Emsan Cera-Moni Ceramic Tava’da tereyağını eritip …
Devamını oku »Etli ve Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı
Etli ve Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı İçin Malzemeler • 3 su bardağı bulgur • 2 çorba kaşığı tereyağı • 250 gram kuşbaşı doğranmış kuzu eti • 1 tatlı kaşığı zerdeçal • 1 adet büyük boy beyaz soğan • Tuz • 4,5 su bardağı sıcak su • 2 adet büyük boy domates Hazırlanışı: Çelik Tencere’de tereyağının yarısını eritip soğanı ve eti …
Devamını oku »Pastırmalı Nohut
Pastırmalı Nohut İçin Malzemeler • 2 su bardağı nohut • 1 kahve fincanı sıvı yağ • 1 adet büyük boy beyaz soğan • 3 adet büyük boy domates • 3-4 adet sivribiber • 1 tatlı kaşığı domates salçası • Tuz, kırmızı toz biber • Birkaç adet kurutulmuş kırmızı acı biber • Birkaç dilim pastırma • 2 adet karanfil tanesi Hazırlanışı: Nohutları …
Devamını oku »Tavuklu Billur Kebap
Tavuklu Billur Kebap İçin Malzemeler: • 4 adet karnıyarıklık orta boy patlıcan • 200 gram tavuk eti • 1 adet soğan • 3 diş sarımsak • 1 demet maydanoz • 1 çorba kaşığı domates salçası • 30 gram mantar • 4 adet çarliston veya sivri biber • 20 gram bezelye • 1 adet domates • 1 çorba kaşığı sıvı yağ …
Devamını oku »