Un Helvası İçin Malzemeler: • 5 kahve fincanı (tepeleme) un • 4 kahve fincanı (silme) toz şeker • 5 su bardağı su • 100 gram tuzsuz tereyağı • 1 küçük kase iri çekilmiş Antepfıstığı içi • 1 tatlı kaşığı rendelenmiş Hindistancevizi Hazırlanışı: Şeker ile suyu tencereye aktarın. Şurup haline gelene dek kaynatın. Ocaktan alın. Emsan Cera-Moni Ceramic Tava’da tereyağını eritip …
Devamını oku »Tarifler
Etli ve Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı
Etli ve Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı İçin Malzemeler • 3 su bardağı bulgur • 2 çorba kaşığı tereyağı • 250 gram kuşbaşı doğranmış kuzu eti • 1 tatlı kaşığı zerdeçal • 1 adet büyük boy beyaz soğan • Tuz • 4,5 su bardağı sıcak su • 2 adet büyük boy domates Hazırlanışı: Çelik Tencere’de tereyağının yarısını eritip soğanı ve eti …
Devamını oku »Pastırmalı Nohut
Pastırmalı Nohut İçin Malzemeler • 2 su bardağı nohut • 1 kahve fincanı sıvı yağ • 1 adet büyük boy beyaz soğan • 3 adet büyük boy domates • 3-4 adet sivribiber • 1 tatlı kaşığı domates salçası • Tuz, kırmızı toz biber • Birkaç adet kurutulmuş kırmızı acı biber • Birkaç dilim pastırma • 2 adet karanfil tanesi Hazırlanışı: Nohutları …
Devamını oku »Tavuklu Billur Kebap
Tavuklu Billur Kebap İçin Malzemeler: • 4 adet karnıyarıklık orta boy patlıcan • 200 gram tavuk eti • 1 adet soğan • 3 diş sarımsak • 1 demet maydanoz • 1 çorba kaşığı domates salçası • 30 gram mantar • 4 adet çarliston veya sivri biber • 20 gram bezelye • 1 adet domates • 1 çorba kaşığı sıvı yağ …
Devamını oku »Yaz Meyveleri Peltesi
Yaz Meyveleri Peltesi İçin Malzemeler: 2 su bardağı kayısı-şeftali püresi 1 çay bardağı portakal suyu 3 su bardağı su 1 çay bardağı toz şeker 3 çorba kaşığı mısır nişastası (tepeleme) 1 kahve fincanı file badem Üzeri için: Çikolata parçaları (4 Kişilik) Hazırlanışı: Pelteyi hazırlamak için file badem dışındaki malzemeyi bir tencereye alın. Sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene dek pişirin. Ocaktan …
Devamını oku »Yeşil Soslu Göbek Salata Tarifi
Yeşil Soslu Göbek Salata İçin Malzemeler: 2 adet orta boy göbek marul 100 gram keçi peyniri 1 çorba kaşığı krema 1 çay bardağı süt Birkaç dal kıyılmış nane (4 Kişilik) Hazırlanışı: Göbek marulların dışındaki bir veya en fazla iki yaprağını ayırın. Yıkayıp süzdükten sonra enine ikiye ve her parçayı da tekrar ikiye kesin. Servis tabağına yerleştirin. Sos için; Rendelenmiş keçi …
Devamını oku »Antep Fıstıklı İrmik Tatlısı
Antep Fıstıklı İrmik Tatlısı İçin Malzemeler: 1 su bardağı irmik (tepeleme) 3,5 su bardağı süt 1 paket vanilya 1 adet yumurta 2 çorba kaşığı toz şeker (4 Kişilik) Antep fıstıklı dondurma için: 1 paket vanilyalı dondurma (normal aile boyu paket) 3 parça damla sakızı (toz haline getirilmiş) Yarım cup Antep fıstığı (orta büyüklükteki parçalar halinde) Hazırlanışı: Üzerini süslemek ve tatlıyla …
Devamını oku »Milföylü Çilek Tatlısı
Milföylü Çilek Tatlısı İçin Malzemeler: 2 adet milföy Hamuru 100 gram çilek 5 adet yumurta sarısı 1 bardak portakal suyu 1 paket vanilya 100 gram şeker (4 Kişilik) Hazırlanışı: Yumurta sarısı, 100 gram şeker, portakal suyunu derin bir kaba koyup vanilya ile kısık ateşte krema haline gelinceye kadar pişirin. İstenilen kıvama geldikten sonra soğumaya bırakın. 2 adet milföy hamurunu merdane …
Devamını oku »Kabak Cacığı
Kabak Cacığı İçin Malzemeler: 2 adet orta boy kabak 2 su bardağı yoğurt Yarım su bardağı su 3 diş sarımsak 2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı Yarım demet dereotu Tuz, pul biber (4 Kişilik) Hazırlanışı: Kabakları yıkayıp kabuklarını soymadan çok ince doğrayın. Bir kasede yoğurdu biraz sulandırıp ezilmiş sarımsak ve tuz ile tatlandırdıktan sonra doğranmış kabakları ilave edin. Servis kaselerine aldıktan …
Devamını oku »Tavuklu Kabaklı Çorba
Tavuklu Kabaklı Çorba İçin Malzemeler: 1 adet tavuk göğsü 2 adet kabak 2 çorba kaşığı un 2-3 çorba kaşığı margarin Tuz, beyaz biber Üzeri için: Dereotu, pul biber (6 Kişilik) Hazırlanışı: Tavuk göğüs etini haşladıktan sonra ince ince didikleyin. Kabakları soyup zar şeklinde doğrayın. Margarini tencerede erittikten sonra unu ekleyip pembeleşene kadar kavurun. Tavuk suyunu ilave edip birkaç taşım kaynatın. …
Devamını oku »