Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 120)

Tarifler

Tahinli ve Narlı Soğuk Tatlı

Tahinli ve Narlı Soğuk Tatlı Tarifi Tahinli ve Narlı Soğuk Tatlı İçin Malzemeler: 300 gram süzme yoğurt 100 gram kaymak 1 tatlı kaşığı toz salep 1 kahve fincanı tahin 1 kahve fincanı pekmez Tahinli ve Narlı Soğuk Tatlı Hazırlanışı: Süzme yoğurdu, salebi ve kaymağı çatalla iyice çırpın. Tahini ve pekmezi ilave edip birkaç dakika daha çırpın. Karışımı derin dondurucuya dayanıklı bir kabın içine aktarın. Buzdolabında bir gün boyunca bekletin, …

Devamını oku »

Siyah Havuç Çorbası

Siyah Havuç Çorbası Tarifi Siyah Havuç Çorbası İçin Malzemeler: 1 adet kırmızı soğan 2 çorba kaşığı sıvı yağ 3-4 adet kırmızı havuç 1 adet küçük boy taze patates 3 su bardağı sıcak tavuk suyu Tuz 1 parça taze zencefil (yarım ceviz büyüklüğünde) 1 tatlı kaşığı tereyağı Siyah Havuç Çorbası Hazırlanışı: Kabukları kazınmış havuçları irice doğrayın. Taze patatesi yıkayın, kabuğuyla birlikte küp küp doğrayın. Zencefili …

Devamını oku »

Yağsız Unsuz Şekersiz Glutensiz Kek

Yağsız Unsuz Şekersiz Glutensiz Kek Tarifi Yağsız Unsuz Şekersiz Glutensiz Kek Malzemeler: 3 adet organik yumurta 3 adet büyük, olgun muz Yarım cup kakao 1 cup Hindistancevizi 1 çay kaşığı kabartma tozu 1 çorba kaşığı bal (isteğe bağlı) Yağsız Unsuz Şekersiz Glutensiz Kek Hazırlanışı: Fırını 170 dereceye ayarlayın. Önce muzları bir blenderda tamamen pürüzsüz hale gelene kadar karıştırın. Daha sonra yumurtaları ekleyin ve 30 …

Devamını oku »

Lahana Lazanya

Lahana Lazanya Tarifi Lahana Lazanya İçin Malzemeler: 1 adet orta boy beyaz lahana 4 adet büyük kuru soğan 1 adet büyük rendelenmiş havuç 800 gram dana kıyma 500 gram mantar 8 diş ezilmiş sarımsak 4 yemek kaşığı zeytinyağı Himalaya tuzu Karabiber, biberiye, kekik Opsiyonel: rendelenmiş kaşar peyniri Lahana Lazanya Hazırlanışı: Büyük bir tencereye kaynar su koyun ve biraz tuz ekleyin. Lahanayı kaynar suda yaklaşık 2-3 …

Devamını oku »

Avokado Mousse

Avokado Mousse Tarifi Avokado Mousse İçin Malzemeler: 2 adet olgunlaşmış avokado (avokadonun kabuğuna parmağınızı bastırdığınızda çok hafif içeri giriyorsa olgunlaşmış demektir) 5-6 adet hurma (yumuşayana kadar iyi suda bekletilmiş) 70 gram kakao Avokado Mousse Hazırlanışı: Avokadoları soyun, hurmaları sudan alın ve çekirdeklerini çıkartın. Tüm malzemeleri blenderda pürüzsüz olana dek karıştırın. Soğuması için buzdolabına koyun. Zevkinize göre hurma sayısını artırabilir ya da azaltabilirsiniz. Bu tatlı ile yüksek miktarda lif, antioksidan, magnezyum, …

Devamını oku »

Karadut Şerbeti

Karadut Şerbeti Tarifi Karadut Şerbeti İçin Malzemeler: 1 kilo karadut 3 su bardağı su 1 su bardağı toz şeker Karadut Şerbeti Hazırlanışı: Karadutları yıkayıp süzdükten sonra kevgirin içine alın. Kevgirin altına derin bir kap yerleştirin. Meyveleri elinizle sıkarak suyunu çıkartın. Kenarda bekletin.

Devamını oku »

Köfte ve Pilav

Köfte ve Pilav Tarifi Köfte ve Pilav İçin Malzemeler: Köfte İçin: 400 gram dana kıyma 100 gram kuzu kıyması 1 adet rendelenmiş soğan 1 adet yumurta 1 yemek kaşığı yoğurt 4-5 dilim kuru ekmek içi Tuz, karabiber 1 çay kaşığı kimyon Pilav İçin: 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı limon suyu 1 su bardağı pirinç 2 çorba kaşığı sıvı yağ …

Devamını oku »

Kuru Fasulye

Kuru Fasulye Tarifi Kuru Fasulye İçin Malzelemer: 1 su bardağı kuru fasulye 2-3 adet karanfil 2 adet tane karabiber 1 çorba kaşığı tereyağı 2 çorba kaşığı sıvı yağ 1 adet büyük boy soğan 1 diş sarımsak 3 adet domates 1 tatlı kaşığı domates salçası 1 çorba kaşığı biber salçası 1-2 adet sivri biber Tuz Kuru Fasulye Hazırlanışı: Fasulyeleri bir gece öncesinden suda bekletin. Daha …

Devamını oku »

Sebzeli Mercimek Çorbası Tarifi

Sebzeli Mercimek Çorbası Tarifi Sebzeli Mercimek Çorbası İçin Malzemeler: 1 su bardağı kırmızı mercimek 1 litre su 1 tatlı kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı biber salçası 1 adet küçük boy kereviz 1 adet küçük boy havuç Tuz Sosu İçin: 2 yemek kaşığı tereyağı Kuru nane, pul biber Sebzeli Mercimek Çorbası Hazırlanışı: Mercimekleri yıkayıp süzdükten sonra tencereye aktarın. Rendelenmiş havuç ile kerevizi ve suyu …

Devamını oku »

Fırın Sütlaç

Fırın Sütlaç Tarifi Fırın Sütlaç İçin Malzemeler: 1,5 çay bardağı pirinç 3 su bardağı su 1 su bardağı toz şeker 1 kahve fincanı pirinç unu 1 litre süt 2-3 adet damla sakızı Kavrulmuş fındık içi Fırın Sütlaç Hazırlanışı: Pirinci ve suyu tencereye aktarın. Pirinç suyunu çekinceye kadar kaynatın. Pirinç ununu, yarım bardak süt ile ezin ve bu karışımı kalan süt ile birlikte pirincin …

Devamını oku »