Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 120)

Tarifler

Ekşili Sarma

Malzemeler: 300 gram asma yaprağı 300 gram dana kıyması 150 gram koyun kıyması 1 adet soğan 1 su bardağı pirinç 100 gram erik pestili 1 çay kaşığı pul biber 30 gram tereyağı 1 çorba kaşığı sıvı yağ 2 yemek kaşığı biber salçası Tuz, karabiber 3-4 parça kuzu kemiği (tencerenin dibine yerleştirmek için) Sosu İçin: 3 çorba kaşığı sıvı yağ 1 çorba kaşığı …

Devamını oku »

Köri Soslu Tavuk

Köri Soslu Tavuk Tarifi Köri Soslu Tavuk İçin Malzemeler: 1 kilo derisiz ve kemiksiz tavuk but 2 adet orta boy kuru soğan 6 diş sarımsak 500 gram krema Arzu ettiğiniz miktarda köri baharatı Karabiber Tuz 60 gram tereyağı Kızarmış Soğan İçin: 1 adet büyük boy soğan 50 gram un 100 gram nişasta Tuz Şeker Süsleme İçin: 2 adet kırmızı kapya biberi …

Devamını oku »

Köfteli Bazlama Ekmeği

Köfteli Bazlama Ekmeği Tarifi Köfteli Bazlama Ekmeği İçin Malzemeler: 4 adet orta boy bazlama 120 gram rendelenmiş kaşar peyniri 1 adet dolmalık yeşil biber 1 adet kırmızı kapya biber 1 adet sarı Kaliforniya biberi 40 gram tereyağı Köfte İçin: 300 gram dana kaburga kıyma 2 diş sarımsak 1 adet orta boy kuru soğan Tuz Karabiber Kimyon Sos İçin: 1 adet orta …

Devamını oku »

Kilis Tava

Kilis Tava Tarifi Kilis Tava İçin Malzemeler: 600 gram yağsız dana but kıyma 200 gram kuzu kuyruk yağı kıyma 100 gram kırmızı kapya biber 100 gram çarliston biber 5 – 6 dal maydanoz 4 diş sarımsak 2 adet patlıcan 2 çay kaşığı kırmızı toz biber 1 çay kaşığı karabiber 2 çay kaşığı tuz Patates Garnitürü İçin: 12 adet haşlanmış minik boy …

Devamını oku »

İncirli Hurmalı Toplar

İncirli Hurmalı Toplar Tarifi İncirli Hurmalı Toplar İçin Malzemeler: 10 adet kuru hurma 5 adet kuru incir 3 yemek kaşığı yulaf ezmesi 1 çay bardağı süt İncirli Hurmalı Toplar Hazırlanışı: Tüm malzemeleri robotta çekip top haline getirin. Arzu ederseniz susama batırılabilirsiniz.

Devamını oku »

Yumurtalı Pazı Kavurması

Yumurtalı Pazı Kavurması Tarifi Yumurtalı Pazı Kavurması İçin Malzemeler: 1 kilo pazı 15 adet arpacık soğan 3 yemek kaşığı zeytinyağı 5-6 yemek kaşığı kara buğday 3 adet yumurta 1 tatlı kaşığı kimyon 2 tatlı kaşığı tuz Yumurtalı Pazı Kavurması Hazırlanışı: Zeytinyağı ve arpacık soğanları soteleyin. Yıkayıp doğradığınız pazıları ve buğdayı ekleyerek, tencerenin kapağını kapatıp, kendi suyunda pişmesini sağlayın. Buğdaylar piştikten sonra, bir …

Devamını oku »

Taze Fesleğenli Sütlü Bulgur Çorbası

Taze Fesleğenli Sütlü Bulgur Çorbası Tarifi Taze Fesleğenli Sütlü Bulgur Çorbası İçin Malzemeler: 2 yemek kaşığı zeytinyağı 3 diş sarımsak 1 bağ fesleğen (12-15 yaprak) 4 bardak su 2 yemek kaşığı pilavlık bulgur 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay bardağı ılık süt Taze Fesleğenli Sütlü Bulgur Çorbası Hazırlanışı: Zeytinyağı ve sarımsakları soteleyin. Yıkadığınız fesleğenleri 5 bardak suyun içerisinde pişirin. Yumuşayan fesleğenleri blenderdan …

Devamını oku »

Sugar Burger

Sugar Burger Tarifi Sugar Burger İçin Malzemeler: Briyos ekmeği 200 gram tereyağı 100 ml. sıvı yağ 1 kg. un 30 gram tuz 50 gram şeker 40 gram maya 2 adet yumurta 300 ml. süt Ayva Püresi İçin: Sönmemiş kireç 1 kilo ayva 500 gram şeker 500 ml. su Kızarmış Ekmek İçin: 200 ml. krema 200 ml. süt 100 gram yumurta sarısı …

Devamını oku »

Ördekli Gnocchi

Ördekli Gnocchi Tarifi Ördekli Gnocchi İçin Malzemeler: 100 gram un ¼ adet yumurta 130 gram patates 2 gram muskat 5 gram tuz 5 gram karabiber 50 gram tereyağı 250 gram ördek göğsü 50 gram portakal 30 gram kereviz 20 gram soğan 5 gram sarımsak 2 gram defne yaprağı 40 gram bbq sos 10 gram mapple şurup 2 gram adaçayı 20 gram …

Devamını oku »

Galliard Kebap

Galliard Kebap Tarifi Galliard Kebap İçin Malzemeler: 350 gram dana döş 20 gram kereviz 50 gram soğan 5 gram sarımsak 3 gram defne yaprağı 10 gram tuz 5 gram taze kekik 5 gram taze biberiye 1 adet tırnaklı pide 300 gram patates 200 gram frita yağı 20 gram zeytinyağı 40 gram tereyağı 100 gram domates 1/3 porsiyon domates sos 10 gram …

Devamını oku »