Baharlı Ekmek Tarifi Baharlı Ekmek İçin Malzemeler: 12 dilim ekmek 1 çay bardağı sıvı yağ Sosu İçin: 1 su bardağı süt 1 adet yumurta 1 çay bardağı mısır unu Yarım demet taze soğan Yarım domates 2 adet sivri biber 3 çorba kaşığı maydanoz Yarımşar çay kaşığı zencefil, zerdeçal, köri, kişniş, kimyon, pul biber Tuz, karabiber Baharlı Ekmek Hazırlanışı: Süt ve yumurtayı bir kasede çırpın. Kıyılmış malzemelerle, …
Devamını oku »Tarifler
Haşlamalı Ekmek Arası
Haşlamalı Ekmek Arası Tarifi Haşlamalı Ekmek Arası İçin Malzemeler: 1 adet ekmek veya 4 adet hamburger ekmeği 2 adet dana veya kuzu incik 1 adet defne yaprağı 1 dal taze biberiye 2 adet kırmızı soğan Yarım su bardağı doğranmış turşu, biber, salatalık karışımı 4 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz Tuz, karabiber, pul biber Haşlamalı Ekmek Arası Hazırlanışı: Etleri tencereye alıp üzerine çıkacak kadar su aktarın, …
Devamını oku »Keşkek
Keşkek Tarifi Keşkek İçin Malzemeler: 1,5 su bardağı aşurelik buğday Yarım su bardağı nohut 400 gram dana kuşbaşı eti 1 adet soğan 1 çay kaşığı dövülmüş kişniş Tuz, karabiber 1 çorba kaşığı tereyağı Keşkek Hazırlanışı: Buğdayı ve nohudu yıkayıp süzün. Düdüklü tencerenin dibine doğranmış soğanı, üzerine kuşbaşı doğranmış eti, etin üzerine buğday ile nohutları ilave edin. Az miktarda tuzu, kişnişi ve karabiberi …
Devamını oku »Konya Tirit Kebabı
Konya Tirit Kebabı Tarifi Konya Tirit Kebabı İçin Malzemeler: 1 kilo kuşbaşı ya da uzun ince doğranmış dana eti 1 adet Ramazan pidesi 200 gram süzme yoğurt 2 çorba kaşığı tereyağı 1 tatlı kaşığı tuz Üzeri İçin: 1 çorba kaşığı tereyağı 1 adet soğan 2 adet yeşil biber Yarım demet maydanoz Konya Tirit Kebabı Hazırlanışı: Eti tereyağı ile birlikte 5 dakika kadar …
Devamını oku »İncasiye (Mardin)
İncasiye (Mardin) Tarifi İncasiye (Mardin) İçin Malzemeler: 400 gram kuzu eti (tercihen kuzunun kürek eti) 1 adet soğan (iri doğranmış) 2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı 10 adet kurutulmuş siyah erik 3 su bardağı sıcak su 3 çorba kaşığı pekmez Yarım limonun suyu Tuz, karabiber 1 çay kaşığı yenibahar İncasiye (Mardin) Hazırlanışı: Eti kuşbaşı şeklinde kesip kendi suyunda, suyunu çekene kadar kavurun. Et …
Devamını oku »Minik Kalp Pasta
Minik Kalp Pasta Tarifi Minik Kalp Pasta İçin Malzemeler: Pandispanya İçin: 4 adet yumurta 1 su bardağı un 1/4 su bardağı nişasta 1 su bardağı toz şeker 1 çay kaşığı limon suyu 1 tutam tuz 1/2 su bardağı sıcak su Sıvı gıda boyası(kırmızı) Kreması İçin: 1,5 su bardağı süt 1 yemek kaşığı un 1 yemek kaşığı nişasta 3 yemek kaşığı toz …
Devamını oku »Marmelatlı Kurabiye
Marmelatlı Kurabiye Tarifi Marmelatlı Kurabiye İçin Malzemeler: 3 yemek kaşığı tereyağı 1 çay bardağı pudra şekeri 1 çay bardağı buğday nişastası 1 adet yumurta 1 paket vanilya Yarım paket kabartma tozu 3,5 su bardağı un Marmelat veya reçel Marmelatlı Kurabiye Hazırlanışı: Tereyağını hamur yoğurma kabında krema kıvamına gelene kadar çırpın. Marmelat ve un haricindeki tüm malzemeyi aynı kaba aktarıp iyice karıştırın. Unu kontrollü olarak …
Devamını oku »İki Renkli Mousse
İki Renkli Mousse Tarifi İki Renkli Mousse İçin Malzemeler: Çikolatalı Mousse İçin: 150 gram bitter çikolata 1 adet yumurtanın sarısı 60 gram krema 60 gram süt 200 gram krema Fildişi Mousse: 250 gram fildişi çikolata 1 adet yumurtanın sarısı 60 gram krema 60 gram süt 200 gram krema Tabanı İçin: 2 paket Oreo bisküvi 85 gram tereyağı İki Renkli Mousse Hazırlanışı: Oreo …
Devamını oku »Red Velvet Cupcake
Red Velvet Cupcake Tarifi Red Velvet Cupcake İçin Malzemeler: Kek hamuru İçin: 150 gram un 5 gram kakao 150 gram toz şeker Yarım tatlı kaşığı karbonat (5 gr) 1,5 tatlı kaşığı elma sirkesi Yarım tatlı kaşığı vanilya (5 gr) 60 gr tereyağı 1 adet yumurta 25 gram kırmızı gıda boyası 1 tutam tuz Beyaz Karışım İçin: 300 gram pudra şekeri 150 …
Devamını oku »Frambuazlı Milföy
Frambuazlı Milföy Tarifi Frambuazlı Milföy İçin Malzemeler: 4 adet milföy hamuru 300 gram şeker 170 gram mısır nişastası 1 litre süt 50 gram tereyağı 6 adet yumurtanın sarısı 1 adet limon kabuğu rendesi 100 gram frambuaz Pudra şekeri Frambuazlı Milföy Hazırlanışı: Milföyleri iki tepsi arasında (yağlı kağıt ile beraber) 160 dereceye ayarlı fırında 30 dakika süreyle pişirin. Pişen ve soğuyan milföyleri geniş yüzeyli bir bıçak …
Devamını oku »