Acıbademli Puding Tarifi Acıbademli Puding İçin Malzemeler: Yarım litre süt 105 gram toz şeker 2 çorba kaşığı mısır nişastası (tepeleme) 3 adet yumurtanın sarısı 2 çorba kaşığı tuzsuz tereyağı 1 adet limonun rendelenmiş kabuğu 1,5 kutu krema (300 ml.) Taze çilek 2 adet büyük boy acıbadem Acıbademli Puding Hazırlanışı: Puding için; Sütü, şekeri, yumurta sarılarını ve nişastayı karıştırın, tencereye alıp çırpın. Kısık ateşte …
Devamını oku »Tarifler
Zahterli Ev Yapımı Makarna
Zahterli Ev Yapımı Makarna Tarifi Zahterli Ev Yapımı Makarna İçin Malzemeler: 500 gram un 100 gram irmik 5 adet yumurta 30 ml. zeytinyağı 20 gram tuz İç Malzemesi: 2 dal taze zahter 1 çorba kaşığı kıyılmış yeşil zeytin 1 kase taze lor peyniri Domates Sos İçin: 1 kilo çanakkale domatesi 4 çorba kaşığı zeytinyağı 1 çorba kaşığı kıyılmış taze sarımsak Bir tutam …
Devamını oku »Köfteli Taze Bezelye Çorbası
Köfteli Taze Bezelye Çorbası Tarifi Köfteli Taze Bezelye Çorbası İçin Malzemeler: 1 büyük kase taze bezelye içi 4-5 adet arpacık soğan 2 diş sarımsak 1 çorba kaşığı tereyağı Tuz, taze çekilmiş karabiber Köftesi İçin: 300 gram orta yağlı kıyma Tuz, kimyon 1 çorba kaşığı pirinç 1 adet yumurtanın akı 1-2 çorba kaşığı un Sunum İçin: Krema Taze çekilmiş renkli biber Taze fesleğen yaprakları …
Devamını oku »Ekşili Domates
Ekşili Domates Tarifi Ekşili Domates İçin Malzemeler: 4 salkım kiraz domates 4 tatlı kaşığı zeytinyağı 2 tatlı kaşığı nar ekşisi 4 tatlı kaşığı dolmalık fıstık Ekşili Domates Hazırlanışı: Salkım domatesi yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine zeytinyağı gezdirin. 200 dereceye ayarlı fırında, domateslerin kabukları hafif çatlamaya başlayıncaya kadar pişirin. Fırından alır almaz üzerine nar ekşisi gezdirin. Yağsız olarak tavada kavruluş dolmalık fıstıkları da ekleyerek servise hazır …
Devamını oku »Tulum Peynirli Pancar Salatası
Tulum Peynirli Pancar Salatası Tarifi Tulum Peynirli Pancar Salatası İçin Malzemeler: 4 adet orta boy pancar 1 tatlı kaşığı nar ekşisi 3 çorba kaşığı sızma zeytinyağı 1 diş sarımsak 1 adet portakalın suyu (kan portakalı) 4 çorba kaşığı tulum peyniri Tulum Peynirli Pancar Salatası Hazırlanışı: Pancarların kabuğunu iyice fırçalayıp yıkadıktan sonra suyunu süzün ve pancarları tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su ekleyin. Yumuşayana kadar haşlayın. Süzüp soğuttuktan sonra …
Devamını oku »Yoğurtlu Arapsaçı Çorbası
Yoğurtlu Arapsaçı Çorbası Tarifi Yoğurtlu Arapsaçı Çorbası İçin Malzemeler: Yarım demet körpe arapsaçı 3 su bardağı yoğurt 2 yemek kaşığı un Yarım çay bardağı pirinç 2 yemek kaşığı tereyağı 1 adet büyük boy kuru soğan 1 tatlı kaşığı nane 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber Tuz Yoğurtlu Arapsaçı Çorbası Hazırlanışı: Arapsaçını yıkayıp temizleyin ve ince kıyın. Pirinci 1 bardak suyla birlikte suyu neredeyse bitinceye kadar hafifçe …
Devamını oku »Çağlalı Sakız Enginar
Çağlalı Sakız Enginar Tarifi Çağlalı Sakız Enginar İçin Malzemeler: 6-8 adet sakız enginar 1 avuç dolusu çağla 1 tatlı kaşığı un 5-6 dal taze soğan 1 adet kuru soğan 1 adet limon suyu 1 çay kaşığı dolusu hardal (tercihen dijon tipi) Yarım çay bardağı zeytinyağı Tuz, karabiber 1 tutam şeker Çağlalı Sakız Enginar Hazırlanışı: Çağlaları ikiye bölün ve ortasındaki beyaz bölümü (çekirdeğini) …
Devamını oku »Kuzu Etli Sultaniye
Kuzu Etli Sultaniye Tarifi Kuzu Etli Sultaniye İçin Malzemeler: 1 kilo kadar sultaniye bezelye 300 gram kuşbaşı kuzu eti (tercihen sırt bölümünden) 1 adet iri soğan 3-4 dal taze sarımsak 1 adet kırmızı biber 1 yemek kaşığı dolusu salça 1 yemek kaşığı tereyağı 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı Tuz, karabiber Kuzu Etli Sultaniye Hazırlanışı: Sultaniyenin kılçıklı kenarlarını taze fasulye ayıklar gibi ayıklayın. Soğanı, biberi ve …
Devamını oku »Taze Sarımsaklı Tavuk
Taze Sarımsaklı Tavuk Tarifi Taze Sarımsaklı Tavuk İçin Malzemeler: 6 adet tavuk kalça 3-4 dal taze sarımsak 2 adet kuru soğan 3-4 adet orta boy patates 3-4 dal biberiye 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı Tuz, karabiber Taze Sarımsaklı Tavuk Hazırlanışı: Kabuğunu soyduğunuz patatesleri halka olacak şekilde ince dilimleyin. Kuru soğanları piyazlık doğrayın. Taze sarımsakları da ince ince doğrayın. Fırın tepsinin en altına patatesleri üzerine soğan ve sarımsağı ekleyin, en üste de tavuk etlerini yerleştirin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Son …
Devamını oku »Otlu ve Zeytinyağlı Kiş
Otlu ve Zeytinyağlı Kiş Tarifi Otlu ve Zeytinyağlı Kiş İçin Malzemeler: Otlu İç Malzemesi İçin: Yarım demet ebegümeci Yarım demet turp otu 4-5 dal taze soğan 1 küçük kase tulum peyniri 2 yemek kaşığı zeytinyağı Karabiber Hamuru İçin: 1 su bardağı yoğurt 1 su bardağı zeytinyağı 1 adet yumurta 3 su bardağı tam buğday unu 1 paket kabartma tozu Tuz, bir …
Devamını oku »