Keçi Peynirli Yeşil Mercimek Salatası İçin Malzemeler: 2 su bardağı yeşil mercimek 1 adet havuç Yarım demet taze kişniş Yarım demet roka 1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz içi 2 çorba kaşığı nar ekşisi Yarım çay bardağı zeytinyağı 2 çorba kaşığı susam Birkaç dilim keçi peyniri (4 Kişilik) Keçi Peynirli Yeşil Mercimek Salatası Hazırlanışı: Yeşil mercimeği yıkayıp süzdükten sonra tencereye …
Devamını oku »Tarifler
Sicilya Pizza
Sicilya Pizza (2 Kişilik) Sicilya Pizza İçin Malzemeler: 125 gram pizza hamuru 100 gram domatesli sos 120 gram mozzarella peyniri 40 gram parmesan peyniri 30 gram çeddar peyniri 20 gram gorgonzola peyniri 35 gram zeytin 20 gram kurutulmuş domates Sicilya Pizza Hazırlanışı: Pizza hamurunu pizza tepsisine elinizle bastırarak yayın. Üzerine domatesli sostan dökün, iyice yayın. Pizza malzemelerini istediğiniz gibi …
Devamını oku »Naneli Karadut Sorbe
Naneli Karadut Sorbe (4 Kişilik) Naneli Karadut Sorbe İçin Malzemeler 2 bardak saplarından ayrılmış karadut 2 çorba kaşığı bal 12 dal taze nane Yarım limonun suyu Naneli Karadut Sorbe Hazırlanışı Mutfak robotuna koyduğunuz dutların üzerine 2 dolu çorba kaşığı bal gezdirip, robotu çalıştırın. Dutlar tamamen parçalanmaya başlayınca, limon suyunu ilave edin. Bu karışımı bir kaba alın ve havanda ezerek parçalanmış …
Devamını oku »Taratorlu Börülce Tarifi
Taratorlu Börülce (4 Kişilik) Malzemeler 500 gram taze börülce 3 dilim bayat ekmek içi Yarım limonun suyu 1 çorba kaşığı sirke 1 avuç ceviz 4 çorba kaşığı sızma zeytinyağı 2 diş sarımsak 1 çay kaşığı tuz Üzeri için ayrıca sızma zeytinyağı Hazırlanışı Tarator sosu için; Sarımsak ve cevizi havanda ezin. Ardından 3 dilim bayat ekmek içini ufalayın, ezerek karıştırmaya devam …
Devamını oku »Şişberek Çorbası
Şişberek Çorbası Tarifi Şişberek Çorbası İçin Malzemeler: Mantı Hamuru İçin: 2 su bardağı un 1 adet yumurta Tuz Alabildiği kadar un Mantı İçi İçin: 150 gram dana kıyma 1 adet orta boy ince kıyım soğan Bir tutam sumak Bir tutam nane Bir tutam pul biber Tuz ve karabiber Çorba İçin: 2 yemek kaşığı tereyağı 1 su bardağı nohut 1 adet orta …
Devamını oku »Etli Taze Fasulye
Etli Taze Fasulye (4 Kişilik) Etli Taze Fasulye İçin Malzemeler 250-300 gram siniri alınmış dana kuşbaşı et 750 gram kadar taze fasulye 3-5 baş sarımsak 2 adet orta boy soğan 2 adet büyük boy domates 1 yemek kaşığı domates salçası Sıvı yağ, dilerseniz biraz tereyağı Baharatlar; Kekik, kırmızı pul biber, tuz (dilerseniz karışık çeşni) Etli Taze Fasulye Hazırlanışı Taze fasulyeyi …
Devamını oku »Sebzeli Pilav ve Çıtır Tavuk
Sebzeli Pilav ve Çıtır Tavuk (6 Kişilik) Sebzeli Pilav ve Çıtır Tavuk İçin Malzemeler: 2 su bardağı baldo pirinci 3 su bardağı sıcak su 2 adet Kent Borringer Tavuk Bulyon 6 çorba kaşığı Aysan Ayçiçek Yağı 1 adet havuç 1 adet dolmalık sarı biber 1 adet kapya biber 1 adet Girit kabağı Sebzeli Pilav ve Çıtır Tavuk Hazırlanışı: Pirinci 1 …
Devamını oku »Yer Fıstıklı Yulaf Kurabiyesi
Yer Fıstıklı Yulaf Kurabiyesi Tarifi Yer Fıstıklı Yulaf Kurabiyesi İçin Malzemeler: 1 su bardağı yer fıstığı 40 gram yüzde 70 bitter çikolata 1 adet yumurta 2 yemek kaşığı bal 2 su bardağı yulaf 1 tatlı kaşığı kabartma tozu Yarım çay bardağı süt Yer Fıstıklı Yulaf Kurabiyesi Hazırlanışı: Yer fıstıklarını tavada hafifçe kavurun ve kabuklarından ayırarak soğumaya bırakın. Yumurtayı ve balı çırpıcı yardımıyla …
Devamını oku »Acılı Ekmek Üstü Tarifi
Acılı Ekmek Üstü Tarifi Acılı Ekmek Üstü İçin Malzemeler: 2 dilim çok tahıllı tost ekmeği (tercihen battal boy) 2 adet közlenmiş kapya biber 1 çorba kaşığı zeytinyağı 3-4 adet ceviz içi 1 çay kaşığı acı toz biber 3-4 dal maydanoz 1 diş sarımsak 2-3 dal dereotu Tuz, kimyon Acılı Ekmek Üstü Hazırlanışı: Közlenip kabuğunu soyduğunuz kapya biberleri tezgahın üzerine alın. Bıçak yardımı …
Devamını oku »Pestolu Nohut Ezmesi
Pestolu Nohut Ezmesi Tarifi Pestolu Nohut Ezmesi İçin Malzemeler: 4 dilim kepekli ekmek 1 su bardağı haşlanmış nohut 1 çorba kaşığı tahin 1 çorba kaşığı hazır pesto sos Közlenmiş mini biberler Pestolu Nohut Ezmesi Hazırlanışı: Haşlanmış nohudun kabuklarını soyup çukur bir kaba alın. Tahini ekleyip çatalla iyice ezin. Hazır pesto sosu da ekleyerek tatlandırın. Ekmekleri tavada her iki tarafını kızartın. Üzerine …
Devamını oku »