Ana Sayfa » Tarifler » Pratik Yemekler » Tarçınlı Bulgur Pilavı

Tarçınlı Bulgur Pilavı

1493

Malzemeler

1.5 su bardağı pilavlık bulgur

1 adet kuru soğan

1-2 adet pırasa

2 diş ince kıyılmış sarımsak

6-7 adet badem

2 çorba kaşığı tereyağı

1 adet rendelenmiş havuç

Yarım demet semizotu

3 adet çubuk tarçın

2 su bardağı tavuksuyu

Yarım demet maydanoz

Tuz, karabiber

Hazırlanışı

Soğanı piyazlık doğrayın. Pırasayı ve semizotunu yıkayıp ince ince kıyın. Soğanı, pırasayı, sarımsak ve bademi tereyağında kavurun. Rendelenmiş havuç, semizotu ve çubuk tarçınları ilave edip bütün malzemeyi karıştırın. Kaynamış tavuk suyu, bulgur, tuz ve karabiberi ekleyin. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan indirmeye yakın ince kıyılmış maydanoz ilave edin. Birkaç dakika sonra ateşten alıp pilavı dinlendirmeye bırakın. Demlendikten sonra servis tabağına alıp sıcak servis edin.

OKU ➤  En sağlıklı etler Akel ürünlerinde pişer

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir