Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Tahinli Sufle

Tahinli Sufle

sufle

Tahinli Sufle

(2 Kişilik)

 

Malzemeler:

100 gram tereyağı

80 gram beyaz çikolata

5 adet yumurta (Sarıları ve akları ayrılacak)

50 gram toz şeker

1 çorba kaşığı un (Tepeleme)

40 gram tahin

1 çorba kaşığı file badem

 

Hazırlanışı:

Tereyağını ve beyaz çikolatayı benmari usulü eritin.

Yumurta sarıları ile aklarını ayırıp ayrı kaplara aktarın.

Yumurta sarıları ile şekeri mutfak robotunda köpük köpük olana dek iyice karıştırın. Benmari usulü erittiğiniz tereyağlı çikolatayı ilave edin. Spatula yardımı ile alttan üste doğru havalandıra havalandıra karışımı birbirine yedirin.

Yumurta aklarını da ayrı bir kapta köpük köpük olana dek çırpın. Unu ve tahini ekleyip spatula yardımı ile karıştırın. Yumurta sarılı karışımı da ekleyin. Tekrar spatula ile karıştırın. Sufle hamurunu yağlanmış sufle kaplarına paylaştırın, file bademleri de üzerlerine serpin. Önceden ısıtılmış 190 dereceye ayarlı fırında, 14-15 dakika pişirin. Fırından alın, hemen servis yapın.

 

Şefin notu:

Pişirme kaplarınızı soğuk tereyağıyla yağladıktan sonra unlayın. Bu, suflenin daha iyi kabarmasını sağlayacaktır.

OKU ➤  Sufle

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir