Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Home Tarifler Tatlı Tarifleri

Tahinli Sufle

by Yemek Zevki Editör
17 Mart 2015
in Tatlı Tarifleri
483 10
0
Tahinli Sufle
741
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

sufle

Tahinli Sufle

(2 Kişilik)

 

Malzemeler:

100 gram tereyağı

80 gram beyaz çikolata

5 adet yumurta (Sarıları ve akları ayrılacak)

50 gram toz şeker

1 çorba kaşığı un (Tepeleme)

40 gram tahin

1 çorba kaşığı file badem

 

Hazırlanışı:

Tereyağını ve beyaz çikolatayı benmari usulü eritin.

Yumurta sarıları ile aklarını ayırıp ayrı kaplara aktarın.

Yumurta sarıları ile şekeri mutfak robotunda köpük köpük olana dek iyice karıştırın. Benmari usulü erittiğiniz tereyağlı çikolatayı ilave edin. Spatula yardımı ile alttan üste doğru havalandıra havalandıra karışımı birbirine yedirin.

Yumurta aklarını da ayrı bir kapta köpük köpük olana dek çırpın. Unu ve tahini ekleyip spatula yardımı ile karıştırın. Yumurta sarılı karışımı da ekleyin. Tekrar spatula ile karıştırın. Sufle hamurunu yağlanmış sufle kaplarına paylaştırın, file bademleri de üzerlerine serpin. Önceden ısıtılmış 190 dereceye ayarlı fırında, 14-15 dakika pişirin. Fırından alın, hemen servis yapın.

 

Şefin notu:

Pişirme kaplarınızı soğuk tereyağıyla yağladıktan sonra unlayın. Bu, suflenin daha iyi kabarmasını sağlayacaktır.

Tags: SufleSufle TarifiTahinli SufleTahinli Sufle HazırlanışıTahinli Sufle MalzemelerTahinli Sufle Tarifi
Previous Post

Backhaus’un Rengarenk Makaronları  Özel Günlere ve Kutlamalara Mutluluk Katıyor

Next Post

Balparmak, TOÇEV İşbirliğinde “Kahvaltılı Sabahlar, Sağlıklı Yarınlar” Projesini Hayata Geçiriyor

Yemek Zevki Editör

Next Post
Balparmak, TOÇEV İşbirliğinde “Kahvaltılı Sabahlar, Sağlıklı Yarınlar” Projesini Hayata Geçiriyor

Balparmak, TOÇEV İşbirliğinde "Kahvaltılı Sabahlar, Sağlıklı Yarınlar" Projesini Hayata Geçiriyor

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki