Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler

Tahinli Nohut Püresi Yatağında Taze Baharatlı Piliç Izgara

by Yemek Zevki Editör
11 Ağustos 2016
in Tarifler, Tavuk Yemekleri
483 10
0
Tahinli Nohut Püresi Yatağında Taze Baharatlı Piliç Izgara
740
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

piliç

Malzemeler:
1 adet tavuk göğüs
100 gram haşlanmış nohut
1 tatlı kaşığı tahin
1 adet limon
2 dal taze biberiye
1 tutam kekik
1 tutam pul biber
1 tutam tuz
1 tutam karabiber
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet kırmızı biber
1 adet sarı biber
5 adet chery domates

Hazırlanışı:
Öncelikle tavuk göğsünü bir kabın içerisinde zeytinyağı limonun yarısı ve baharatlarla güzelce marine edip 10 dakika dinlendirin. Mutfak robotunda veya çırpma teli ile nohutlarınızı, tahin, kalan yarım limon ve biraz zeytinyağıyla püre haline getirin. Baharatını, tuzunu ayarlayıp servis yapacağınız tabağın orta kısmına güzelce yerleştirin. Sarı ve kırmızı biberleri zar büyüklüğünde doğrayıp harmanlayın. 180 dereceye ayarlanmış ve ön ısıtma yapılmış fırınınızda, marine ettiğiniz tavuk göğsünü 20 dakika süreyle pişirin.  Fırından çıkardığınız tavuk göğsünü ince bir şekilde kesip, yapmış olduğunuz nohut püresiyle ve renkli biberlerle süsleyip servis yapın.

Tags: baharatlıızgaraPiliçTahinli Nohut PüresitavukTavuk Göğsü
Previous Post

Hurmalı Kuru Fasulye

Next Post

Kırmızı Erikli Tart

Yemek Zevki Editör

Next Post
Kırmızı Erikli Tart

Kırmızı Erikli Tart

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki