Ana Sayfa » Tarifler » Hamur İşi Tarifleri » Tahin Soslu Fıstıklı Kibbe

Tahin Soslu Fıstıklı Kibbe

27

Tahin Soslu Fıstıklı Kibbe Malzemeler:

Kıbbe Malzemesi:

> 250 gram kuzu ya da dana kıyması

> 200 gram ince bulgur

> Kızartmak için sıvı yağ

> Tuz, karabiber

> 1 çorba kaşığı çam fıstığı

(Üzeri için) > Yufka ekmeği

İç malzemesi İçin:

> 2 çorba kaşığı sıvı yağ

> 3 adet soğan

> 100 gram kuzu veya dana kıyma

> 1 çay bardağı Antepfıstığı içi

> Tuz, karabiber Tacin

Sos İçin:

> 2 adet soğan

> 6 çorba kaşığı tahin

> 150 ml. limon suyu

> 150 ml. su > 2 çorba kaşığı sıvı yağ

Tahin Soslu Fıstıklı Kibbe Hazırlanışı:

Bulguru soğuk suda 10 dakika beklettikten sonra süzün. Soğanları ince kıyın, birkaç kaşık sıvı yağla birlikte tavada kısık ateşte kavurun. Kıymayı, tuzu, Antepfıstığı içini ve karabiberi ekleyin. Kapağını örtmeden 10 dakika daha kısık ateşte pişirin. Ocaktan alıp süzgece aktarın ki fazla yağı ve suyu süzülsün. Kibbe için; Kıymayı, bulguru, tuzu ve karabiberi yoğurma kabında, elinizle yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın, elinizi buzlu suya batırıp hamurları avucunuz içinde açın. İşaret parmağınızla ortasına bir oyuk yapın, harcını yerleştirip yuvarlak olacak şekilde kapatın. Tüm malzeme bitince kızgın yağda birkaç dakika kızartın. Tacin sos için; Soğanları ince kıyın. Sıvı yağı tavada ısıtıp soğanları kısık ateşte, birkaç dakika kadar kavurun. Tahini, suyu, limon suyunu ve tuzu çırpıp kavurduğunuz soğana ekleyin. Kısık ateşte, tahinin yağı üste çıkana kadar pişirin. Sıcakken kibbeleri servis tabağına yerleştirin. Ufak parçalar halinde kesilmiş yufka ekmeğini de kibbelerin arasına yerleştirin. Üzerlerine sıcak tacin sosu dökün. Kavrulmuş çam fıstığı ile birlikte servise hazır edin.

Editörün notu: Ana malzemesi bulgur ve et karışımı olan kibbe, Lübnan mutfağının başlıca yemeklerinden biridir. Genellikle et kullanılan kibbe yapımında bazen balık eti de kullanılır. Kibbe kızartma, ızgara ya da fırınlanmış olarak yenir. İçli köfte gibi ya da bazen soslarla desteklenerek yassı yuvarlak şekillerde de servis edilir. Kibbeyi etli yapacaksanız kasabınızdan mutlaka eti kıyma makinesinden iki kez geçirmesini isteyin.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir