Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Suyun Ötesi

Suyun Ötesi

2006

Malzemeler

160 gram irmik

300 gram un

1,5 litre süt

900 gram şeker

13 adet yumurta

1 litre krema

20 gram tereyağı

Suyun Ötesi Hazırlanışı

Bir tencerede 700 gram şeker, süt ve kremayı kaynatıp şerbet elde edin ve ılımaya bırakın. 13 adet yumurtanın beyazını bir kabın içerisinde çırpın. Yumurta sarılarını da ayrı bir kapta kalan şekerle çırpın. Şerbet hariç tüm malzemeleri büyük bir kabın içerisinde karıştırın. Tereyağı ile yağlanmış fırın kabına dökün, önceden 130 dereceye ayarlanmış fırında 40 dakika süreyle pişirin. Pişen hamur ılıyınca şerbeti ilave edin ve iyice emmesini bekleyin. Üzerine karamel sos dökerek servis edin. Afiyet olsun.

OKU ➤  Jöleli Kayısı Tatlısı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir