Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Tatlı Tarifleri

Sütlü Revani

by Yemek Zevki Editör
11 Kasım 2015
in Tatlı Tarifleri
478 15
0
Sütlü Revani
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

sutlu-revani

Sütlü Revani Tarifi

Sütlü Revani İçin Malzemeler:
5 adet yumurta
5 çorba kaşığı toz şeker
5 çorba kaşığı tepeleme un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Sütlü Şerbeti İçin:
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt (şeker ile kaynayacak)
2 su bardağı soğuk süt (sonradan ilave edilecek)

Sütlü Revani Hazırlanışı:
Yumurtaları şekerle birlikte köpük köpük olana kadar mikser yardımıyla iyice çırpın. Unu, kabartma tozunu ve
vanilyayı ayrı bir kapta harmanladıktan sonra yumurtalı karışıma ekleyin. Pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar spatula ile alttan üste doğru havalandırarak karıştırın. Karışımı yağlamış olduğunuz kalıba dökün ve her tarafı eşit olacak şekilde spatula ile düzeltin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında, üzeri pembeleşinceye kadar, yaklaşık 20 dakika pişirin. Sütlü şerbeti için şeker ile sütü tencerede birkaç dakika kaynatın. Ocaktan alıp 2 bardak soğuk sütü ekleyin. Karıştırın. Sütlü (süt kesilirse şaşırmayın, işleme devam edin) şerbetiniz hazırdır. Pişen keki fırından alın, ılınınca kare şeklinde dilimleyin. Ilık sütlü kestirmeyi de kekin üzerine eşit dağılacak şekilde dökün. 1 gün buzdolabında beklettikten sonra soğuk soğuk servis yapın.

Tags: revanisütlü revaniSütlü Revani HazırlanışıSütlü Revani İçin MalzemelerSütlü Revani Nasıl YapılırSütlü Revani Tarifiyemek zevki
Previous Post

Vitamin deposu Tatlımo meyve sepetleri

Next Post

Ebrulu Kek

Yemek Zevki Editör

Next Post
Ebrulu Kek

Ebrulu Kek

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki