Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Sütlü Domates Çorbası

Sütlü Domates Çorbası

Hazırlayan ve Prodüksiyon: İnci BAK – Fotoğraf: Özgür BAKIR

(4 Kişilik)

Malzemeler:

1 litre domates suyu

1 çorba kaşığı tereyağı

2 su bardağı sıcak süt

1 su bardağı su

2 çorba kaşığı un

1 çay kaşığı tarçın

Hazırlanışı:

Tereyağını tencerede eritip unu kavurun. Azar azar sıcak süt ilave ederek beşamel kıvamına gelinceye kadar birkaç taşım kaynatın. Domates suyunu ekleyip 5 dakika daha kaynatın. Sıcak suyu ilave edin. Orta ateşte arada bir karıştırarak 15 dakika kadar pişirin. Ocaktan alın, tarçın ile tatlandırıp karıştırın. Servis kaselerine paylaştırdıktan sonra isteğe göre ay çekirdeği içi, rendelenmiş taze kaşar peyniri veya ufalanmış lor peyniri ile servis yapın.

Not edin:  Domates suyunu marketlerden temin ederek hazır satın aldıysanız içine tuz ilave etmenize gerek yoktur.

#sütlüdomatesçorbası #domatesçorbası #çorba #yazçorbaları #soup #food #yummy #dessert

 

Tavsiye

Et tüketiminin bir kısmını cevizle değiştirmenin potansiyel faydaları

Uluslararası, hakemli, açık erişime sahip bir beslenme dergisi olan Nutrients’te yayınlanan ve Kaliforniya Ceviz Komisyonu …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.