Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Tatlı Tarifleri

Sütlaç

by Yemek Zevki Editör
01 Ekim 2013
in Tatlı Tarifleri
483 10
0
Sütlaç
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

sutlacMalzemeler:

1 litre süt

1 çorba kaşığı buğday nişastası (tepeleme)

1,5 çay bardağı pirinç

2 çay bardağı toz şeker

1 tatlı kaşığı çam sakızı

4 top çilekli dondurma

1 kase hazır pişmaniye

1 adet kağıt helva

 

Hazırlanışı:

Pirinci, şekeri ve çam sakızını sütlacı pişireceğiniz tencereye aktarın. İyice karıştırın. Kısık ateşte muhallebi kıvamına gelene dek kaynatın.

Nişastayı, birkaç kaşık su ile incelttikten sonra kaynamakta olan sütlaç karışımından da birkaç kaşık alıp boza kıvamına getirin. Nişastalı karışımı kaynayan sütlaca azar azar ilave ederek iyice yedirin. Yoğun bir kıvam alınca ocaktan alın. Sütlacı ısıya dayanıklı kaplara paylaştırın. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında, üzerinin rengi koyulaşana dek pişirin. Fırından alın. Buzdolabında soğuttuktan sonra servis tabağına aktarın. İsteğe göre pişmaniye ve hazır helva arasında çilekli dondurma eşliğinde servise sunun.

 

Tags: Tatlılar
Previous Post

İncirli Kek

Next Post

Saraydan Sofranıza: Süleymanpaşa Köfte

Yemek Zevki Editör

Next Post

Saraydan Sofranıza: Süleymanpaşa Köfte

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki