Ana Sayfa » Tarifler » Et Yemekleri » Kemmün Süt Kuzu

Kemmün Süt Kuzu

sac-orugu

 

Kemmün Süt Kuzu (4 Kişilik)

Malzemeler:

400 gram aşurelik buğday

1 adet büyük boy soğan

100 gram tereyağı

20 cl. süt

20 gram tane kimyon

2 adet küçük boy elma (tercihen Amasya elması)

Tuz

Kuzu İncik İçin:

8 adet kuzu incik

10 gram sıvı yağ

200 gram kadar sebze karışımı (soğan, havuç, kereviz, sarımsak, taze biberiye)

1 tutam biberiye

50 gram çekirdeksiz vişne

Yeteri kadar tuz

 

Hazırlanışı:

Keşkek için; Buğdayları bir gün önceden yıkayıp soğuk suda (7 dereceyi geçmeyecek bir ortamda) bekletin. Daha sonra akan suyun altında birkaç kez yıkayıp süzün.

Geniş bir tencerenin içini et suyu ile doldurun. Buğdayları bu suyun içinde, buğdaylar ikiye ayrılana dek haşlayın. Daha sonra süzün.

Ayrı bir tencerede kıyılmış soğanı kavurun. Süzdüğünüz buğdayları ve sütü ekleyip karıştırın. Tahta bir kaşık yardımıyla karıştırarak iyice kıvam alana dek pişirmeye devam edin. Tuzunu ve baharatını ilave edip tatlandırın. Ayrı bir tavada dilimlediğiniz elmaları az tereyağı ile sote ettikten sonra keşkeğe ekleyin. Karıştırın.

Ayrı bir kapta elmaları da dilimleyip tavada soteledikten sonra keşkeğin içerisine katın.

Kuzu incikleri geniş bir döküm tavada hafif kızartın. Bir tepsiye alıp ayrı bir kapta salçalı su hazırlayın. Sosu üzerine dökün. Daha lezzetli olması için vişne tanelerini, kabaca doğranmış soğanı, havucu, irice doğranmış kereviz ile sapını, sarımsakları ve biberiyeyi ekleyin. Üzerini kapatın. 180 dereceye ayarlı fırında, 1,5 saat boyunca pişirin.

Pişen incikleri ayrı bir kaba alın, etin sebzeli suyunu bir blender yardımı ile sos haline gelene dek çırpın.

Servisi için düz bir tabağın ortasına keşkeği, keşkeğin üzerine de pişirdiğiniz incik etini yerleştirin. En son sosunu dökün. Vişne taneleri ile süsleyip servis yapın.

OKU ➤  Bonfile Sarma Akdeniz Mutfağı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir