Ana Sayfa » Tarifler » Pratik Yemekler » Susamlı Ay Çekirdekli Galeta

Susamlı Ay Çekirdekli Galeta

ay-cekirdekli-galeta

Susamlı Ay Çekirdekli Galeta Tarifi

Susamlı Ay Çekirdekli Galeta İçin Malzemeler:
280 gram un
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı ılık su
1 çay kaşığı tuz
1 çorba kaşığı sirke
Üzerine Sürmek İçin:
1 adet yumurtanın sarısı
Kavrulmuş susam
Ay çekirdeği içi

Susamlı Ay Çekirdekli Galeta Hazırlanışı:
Hamur için; Tüm malzemeyi hamur yoğurucuya aktarın. Homojen bir hamur olana kadar yoğurun.Yoğrulmuş hamuru iki eşit parçaya ayırın. Fırın tepsinize yağlı kağıt veya silikon mat serin. İlk hamuru yağlı kağıt yada silikon mat üzerinde ince (2-3mm.) bir dikdörtgen şeklinde açın. Hamuru bir pizza ruleti yardımıyla kareler olacak şekilde kesin. Fazla gelen kenarları diğer hamura ilave edebilirsiniz. İkinci hamuru da aynı şekilde açın ve kareler esin. Fırın tepsisinde hazırladığınız karelerin üzerine yumurta sarısı sürün. Ardından üzerine kavrulmuş susam ve ay çekirdeği serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında, 30-35 dakika kadar pişirin.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir