Malzemeler:
• Yarım kilo kıyma
• 1 adet orta boy soğan
• 2 yemek kaşığı tereyağı
• 3-4 yemek kaşığı galeta unu
• 2 adet yumurta
• 1 fincan süt
• 2 yemek kaşığı mısır nişastası
• Kimyon
• Yenibahar
• Tuz
• Ayçiçek yağı (kızartmak için)
Sosu İçin:
• 2 yemek kaşığı sıvı yağ
• 2 yemek kaşığı un
• 2 su bardağı et suyu
Hazırlanışı:
Bir tavada, tereyağı ile rendelenmiş kuru soğanı pembeleşene kadar kavurun. Ilındıktan sonra kıymaya ekleyin. Baharatları ekleyip yoğurun. Sütte yumuşayan mısır unu, galeta unu ve yumurtaları ekleyip yoğurmaya devam edin. Köfteden ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp kızdırılmış yağda kızartın. Kağıt havlu üzerine çıkarın. Servis tabağına dizin.
Sos tenceresinde yağı kızdırın. Unu ekleyip rengi değişene kadar kavurun. Et suyunu ekleyin. Karıştırmaya devam edin. Sos koyulaşınca ocaktan alın. Köftelerin üzerine dökerek servis yapın.