Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Tarifler Et Yemekleri

Soslu Top Köfte

by Yemek Zevki Editör
01 Kasım 2013
in Et Yemekleri
473 20
0
Soslu Top Köfte
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

0210Malzemeler:
• Yarım kilo kıyma
• 1 adet orta boy soğan
• 2 yemek kaşığı tereyağı
• 3-4 yemek kaşığı galeta unu
• 2 adet yumurta
• 1 fincan süt
• 2 yemek kaşığı mısır nişastası
• Kimyon
• Yenibahar
• Tuz
• Ayçiçek yağı (kızartmak için)
Sosu İçin:
• 2 yemek kaşığı sıvı yağ
• 2 yemek kaşığı un
• 2 su bardağı et suyu

Hazırlanışı:
Bir tavada, tereyağı ile rendelenmiş kuru soğanı pembeleşene kadar kavurun. Ilındıktan sonra kıymaya ekleyin. Baharatları ekleyip yoğurun. Sütte yumuşayan mısır unu, galeta unu ve yumurtaları ekleyip yoğurmaya devam edin. Köfteden ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp kızdırılmış yağda kızartın. Kağıt havlu üzerine çıkarın. Servis tabağına dizin.
Sos tenceresinde yağı kızdırın. Unu ekleyip rengi değişene kadar kavurun. Et suyunu ekleyin. Karıştırmaya devam edin. Sos koyulaşınca ocaktan alın. Köftelerin üzerine dökerek servis yapın.

Tags: Et Yemekleri
Previous Post

Yaz Çorbası

Next Post

Vestel, derin dondurucu kullanmanın püf noktalarını “Derin Mevzular” ile anlatıyor

Yemek Zevki Editör

Next Post

Vestel, derin dondurucu kullanmanın püf noktalarını “Derin Mevzular” ile anlatıyor

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki