Ana Sayfa » Dünya Mutfağı » Şorgoğal Tarifi
şorgoğal

Şorgoğal Tarifi

Şorgoğal Tarifi

(6-8 Kişilik)

 

şorgoğal

Şorgoğal İçin Malzemeler:

Hamuru İçin:
1.5 kilo un
30 gram kuru maya
500 ml. süt
100 gram tereyağı
6 adet yumurta sarısı
3 yemek kaşığı toz şeker
Tuz

İç Harcı İçin:
Birer çay kaşığı anason, kimyon, tarçın, karabiber
2 çay kaşığı zerdeçal
3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
Üzeri İçin:
Haşhaş
1 adet yumurta sarısı

Şorgoğal Hazırlanışı:

Hamuru için; Un dışındaki malzemeyi yoğurma kabında karıştırın. Azar azar un ilave ederek yumuşak kıvamda bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Bir saat sıcak yerde bekletin. Kimyonu iyice ezip eritilmiş tereyağında kızartın. Diğer baharatları da ilave edip 5 dakika kızartın. Mayalanan hamurdan bezeler hazırlayarak 1 cm. kalınlığında açın. Üzerlerini yağlayarak üst üste dizin. Tekrar açın. Hamurdan şeritler kesin. İçe doğru kıvırarak yuvarlaklar elde edin. Ortasına çukur açarak daha önce hazırladığınız baharat karışımından paylaştırın. Çukuru kapatın. Yumurtayı çırparak üzerine sürün. Haşhaşları serpip 200 derece fırında pişirmek üzere fırın tepsisine yerleştirin. 40 dakika pişirin.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir