Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Tatlı Tarifleri

Soğanlı Ekmek

by Hatice Ünal
03 Kasım 2020
in Tatlı Tarifleri
478 15
0
Soğanlı Ekmek
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Fotoğraf: Özgür Bakır

Malzemeler:

500 gram un
15 gram kekik

20 gram toz seker

1 çay kaşığı tuz
1 çorba kaşığı pekmez (veya bal)
30 gram kuru maya (3 paket)

320 ml. ılık su

50 gram zeytinyağı
40 gram kurutulmuş domates
40-50 gram mantar
1 adet kuru soğan
2 çorba kaşığı nar ekşisi (veya böğürtlen sirkesi)

Hazırlanışı:
Unu, şekeri, kekiği ve tuzu derin bir kasede harmanlayın. Mayayı ılık suda erittikten sonra unlu karışımın ortasına ekleyin. Yağı ve balı da ilave ederek mutfak robotunun hamur yoğurma aparatını kullanarak en düşük hızda karıştırın. Dilimlenmiş mantarın yarısını ve kurutulmuş domatesi de karışıma ilave edin. Hamuru 8-10 dakika, düşük hızda yoğurmaya devam edin. Yoğrulan hamurun üzerini streçle veya bir bezle örtün, oda ısısında 1 saat mayalanması için dinlendirin. Bu sırada soğanı halka halka doğrayın. Tavayı ocağın üzerinde ısıttıktan sonra 1-2 çorba kaşığı zeytinyağında soğanı kavurun. Nar ekşisini ekleyin, ateşi kısın. 5 dakika karamelize olana dek pişirmeye devam edin. Dinlendirdiğiniz hamura karamelize edilmiş soğanların yarısını ekleyin. Hamuru hafifçe karıştırıp yağlanmış fırın kabına yerleştirin. Üzerini süslemek için kalan mantarları ve soğanı dekoratif bir şekilde yerleştirin. 200 dereceye ayarlı fırında yarım saat pişirin.

#soğanlıekmek #ekmek #ekmektarifleri #ekmekyap #food #yummy #bread

Previous Post

Pırasalı Tart

Next Post

Hardal Tohumlu Pirinç Salatası

Hatice Ünal

Next Post
Hardal Tohumlu Pirinç Salatası

Hardal Tohumlu Pirinç Salatası

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki