Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Şiş Börek (Mantı Çorbası)

Şiş Börek (Mantı Çorbası)

Fotoğraf: Hande GÖKSAN

(4 Kişilik)

Malzemeler:

500 gram kemikli et

1 kilo yoğurt (koyu kıvamda veya süzme yoğurt)

1 çorba kaşığı un (tepeleme)

1 adet yumurta

1 su bardağı nohut

500 gram hazır mantı (tercihen el mantısı)

1 çay kaşığı kırmızı pul biber

Tuz, karabiber

Üzeri İçin:

2 çorba kaşığı tereyağı

Kuru nane

1 tutam haspir otu

Hazırlanışı:

Nohudu bir gün öncesinden suda bekletin. Ertesi günü bol suyla yıkayıp süzün. Eti geniş bir tencereye nohutlarla birlikte aktarın. Üzerine üç parmak geçecek miktarda su ilave edin. Etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Etler pişince içinden süzerek alın ve kaşığa sığacak şekilde küçük parçalar halinde didikleyin. Etleri tekrar haşlama suyunun içine atın. Mantıları da ekleyin. Birkaç taşım kaynatmaya bırakın.

Ayrı bir yerde yoğurdu, unu ve yumurtayı iyice karıştırın. Kaynamakta olan sudan birkaç kaşık alıp karışımı ılıtın. Bu karışımı kaynayan çorba suyuna azar azar ve sürekli karıştırarak ilave edin. Bir taşım kaynatıp ocaktan alın. Tuzunu ekleyip tatlandırın. Üzeri için tereyağını kızdırıp kuru nane ile haspir otunu kavurun. Çorbayı servis kaselerine paylaştırın. Üzerine tereyağlı karışımı dökün. Sıcak servis yapın.

#şişbörek #mantıçorbası #çorba #mantı #soup #ramazan #ramadan #iftar #sahur #food #yummy #dessert

Tavsiye

Ton Balıklı Hamurlu Keseler

Fotoğraf: Hande GÖKSAN (4 Kişilik) Malzemeler: 1 kase konserve ton balığı 1 adet közlenmiş kırmızıbiber …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.