Semizotu ve Yoğurt Soslu Bayat Ekmek Köftesi Tarifi
Semizotu ve Yoğurt Soslu Bayat Ekmek Köftesi İçin Malzemeler:
Yarım bayat ekmek
1 çay bardağı köftelik bulgur
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı kuru kekik
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı tereyağı
Sıvı yağ
1 demet semizotu
2 su bardağı yoğurt
Semizotu ve Yoğurt Soslu Bayat Ekmek Köftesi Hazırlanışı:
Bayat ekmeği derin bir kabın içine alın ve üzerini geçecek kadar su ile doldurun. Ekmek yumuşayana kadar suda bekletin. Yumuşayan ekmeğinizin suyunu süzün ve iyice sıkın. Yoğurma kabına alın. Bulguru ilave edin ve yoğurmaya başlayın. Üzerini kapatıp bulgurların yeterince şişmesi için oda ısısında yarım saat kadar bekletin. Karışımı yeterince dinlendirdikten sonra üzerine biber salçasını, kekiğe, pul biberi ve tuzu ekleyin. İyice yoğurun. Köfte hamurundan misket büyüklüğünde parçalar koparıp avucunuzda yuvarlayın. Tavada zeytinyağını ısıtıp köfte toplarını kızartın. Kızartma işlemi bittikten sonra aynı tavanın içine tereyağını eritin. Kekik ve pul biber ekleyip karıştırın ve önceden kızarttığınız köfteleri bu yağda hafifçe çevirerek tatlandırın. Servis tabağına önce ayıklayıp yıkadıktan sonra iyice süzmüş olduğunuz semizotları ve süzme yoğurdu karışımını, sonra üzerine de tereyağında lezzetlendirdiğiniz minik köfteleri yerleştirin. Hemen servis yapın.
Filiz’in Notları:
Köftelerinizin dağılacağını düşünüyorsanız köfte hamurunuza 1 yemek kaşığı un ilave edebilirsiniz.
#SemizotuveYoğurtSosluBayatEkmekKöftesi #köfte #semizotu #yoğurtsoslu #bayatekmek