Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Şeftali Püreli Dondurma     

Şeftali Püreli Dondurma     

Fotoğraf: Hande GÖKSAN – Prodüksiyon: İnci BAK

(6 Kişilik)

Malzemeler:

1 su bardağı süzme yoğurt  
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket krema (200 ml)
4 adet olgun ve yumuşak şeftali

Hazırlanışı:

Kremayı iki misli kabarana dek çırpın. Süzme yoğurdu ve şekeri ekleyip 5 dakika daha çırpın. Şeftalilerin kabuğunu soyup püre haline gelene dek ezin. Kremalı karışımı iyice çırptıktan sonra şeftali püresini ilave edin. Spatula yardımı ile alttan üste doğru havalandırarak karışıma yedirin. Karışımı isteğe göre muffin kalıplarına veya dikdörtgen baton kalıba dökün. İyice donuncaya kadar buzlukta bekletin. Servis kuplarına paylaştırıp isteğe göre taze şeftali parçaları ile süsleyebilirsiniz.

#şeftalipürelidondurma #şeftalilidondurma #dondurma #şeftalipüreli #yazlezzetleri

Tavsiye

Et tüketiminin bir kısmını cevizle değiştirmenin potansiyel faydaları

Uluslararası, hakemli, açık erişime sahip bir beslenme dergisi olan Nutrients’te yayınlanan ve Kaliforniya Ceviz Komisyonu …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.