Malzemeler:
• 250 gram kırmızı et
• 250 gram mantar
• 2 adet yeşil çarliston biber
• 2 adet kırmızıbiber
• 2 adet köy biberi
• 4 adet orta boy domates
• Tuz, karabiber, kimyon
• 2 yemek kaşığı zeytinyağı
• Taze kekik
• 3 diş sarımsak
• 2 su bardağı su
• 1 tatlı kaşığı biber salçası
Hazırlanışı:
Eti kemik ve yağlarından ayırdıktan sonra kuşbaşı doğrayın. Mantarları ve biberleri ince ince, domatesleri kabuklarını soyarak küp küp doğrayın. Sarmısağı kıyın. Zeytinyağını ve etleri tencereye koyup, suyunu çekene kadar kavurun. Domates dışındaki sebzeleri ekleyip, 1-2 kez karıştırın. Domatesi, baharatları ve kekiği ilave ederek 1-2 kez karıştırıp; salçası ve suyunu ekleyin. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Afiyet olsun!