Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Hamur İşi Tarifleri

Sebzeli Çiğbörek

by Yemek Zevki Editör
10 Ağustos 2013
in Hamur İşi Tarifleri
473 20
0
Sebzeli Çiğbörek
740
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Malzemeler:
• 2.5 su bardağı elenmiş un
• 1 çorba kaşığı sirke
• 1 tatlı kaşığı tuz
• Aldığı kadar un
İçi İçin:
• 350 gram kıyma
• 2 adet soğan
• 2 adet domates
• 2-3 adet taze biber
• Yarım demet maydanoz
• Tuz, karabiber
Kızartmak İçin:
• 2 su bardağı sıvı yağ

Sebzeli Çiğbörek Tarifi: 
İçi için; soğan ve domatesleri rendeleyin. Biberleri ince ince doğrayın. Kıyma, tuz, kıyılmış maydanoz ve karabiberle tüm iç malzemeyi karıştırın. Hamur için; Un, su, tuz ve sirkeyi kulak memesi kıvamında yoğurun. Hamuru 40-45 dakika nemli bez altında dinlendirin. Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler yapın. Her bezeyi tabak büyüklüğünde açın. Açılan her hamurun bir tarafına malzemeden 1 kaşık koyun. İyice yayın. Diğer tarafı üzerine yarım ay şeklinde kapatın. Elinizle bastırıp ruletle kenarlarını kesin. Kızgın yağda arkalı önlü kızartın. Kağıt havlu üzerine çıkartın. Servis tabağına alıp sıcak servis yapın.

Tags: Hamur İşlerisebze yemekleri
Previous Post

Pesto Soslu Makarna Salatası

Next Post

Gül Şerbeti İle Serinleyin…

Yemek Zevki Editör

Next Post

Gül Şerbeti İle Serinleyin…

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki