Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Tarifler Hamur İşi Tarifleri

Scones

by Yemek Zevki Editör
03 Temmuz 2015
in Hamur İşi Tarifleri
488 5
0
Scones
742
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

06

Scones Malzemeler:

> 250 gram un

> 1,5 çay kaşığı kabartma tozu

> 1 çay kaşığı toz şeker

> Bir tutam tuz

> 50 gram tereyağı

> 5 çorba kaşığı süt

> 1-2 çorba kaşığı kuru üzüm

> 1 adet yumurtanın sarısı

Hazırlanışı:

Elenmiş unu, kabartma tozunu, şekeri ve tuzu hamur yoğurma kabında harmanlayın. Oda ısısında yumuşamış tereyağı ve sütü ekleyin. Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. En son kuru üzümleri ekleyin. Tekrar yoğurun. Hamuru un serpilmiş tezgahın üzerinde silindir şeklinde toparlayın. Hamuru küçük küçük dilimleyin. Yağlı kağıdın üzerine yerleştirin ve üzerlerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında, kontrollü olarak 15-20 dakika pişirin.

Tags: SconesScones HazırlanısıScones MalzemelerScones Tarifi
Previous Post

Limonlu Küçük Kekler

Next Post

Elmalı Avokado Salatası

Yemek Zevki Editör

Next Post
Elmalı Avokado Salatası

Elmalı Avokado Salatası

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki