Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Saint Tropez Keki

Saint Tropez Keki

0200

 

Malzemeler:
Hamuru İçin:
• 2 adet yumurta
• 1 çay bardağı toz şeker
• 1 çay bardağı süt
• 2 su bardağı un
• 1 tutam tuz
• Yarım paket kabartma tozu
• 1 çay bardağı eritilmiş tuzsuz margarin
Kreması İçin:
• 1 çay bardağı toz şeker
• 2 su bardağı süt
• 1 çorba kaşığı un
• 1 çorba kaşığı mısır unu
• 1 çay kaşığı vanilya özütü
• 2 adet yumurta
• 1 çay bardağı krema
Üzeri İçin:
• 1 tatlı kaşığı pudra şekeri
• 1 çorba kaşığı pasta şekeri

Hazırlanışı:
Hamur için verilen tüm malzemeleri karıştırın. Kek hamurunu yağlanmış yuvarlak kek kalıbına dökün. 20 cm’lik kilitli kek kalıbı en idealidir. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında, yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Keki fırından alın, oda ısısında soğuyunca ince bir ip yardımıyla yatay bir şekilde ortadan ikiye ayırın. Kreması için tüm malzemeleri karıştırın. Kısık ateşte yoğun krema kıvamına ulaşana kadar pişirin. Soğuduktan sonra üzerini pudra şekeri ve pasta şekeri ile dilediğiniz gibi süsleyin. Dilimleyip servis yapın.

OKU ➤  Panforte

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir