Ana Sayfa » Tarifler » Pratik Yemekler » Sahanda Ekmek Hamuru Kişilik ve Soğanlı Yumurta

Sahanda Ekmek Hamuru Kişilik ve Soğanlı Yumurta

sahanda-ekmek-hamuru

Sahanda Ekmek Hamuru Kişilik ve Soğanlı Yumurta Tarifi

Sahanda Ekmek Hamuru Kişilik ve Soğanlı Yumurta  İçin Malzemeler:
1 adet hazır ekmek hamuru
1 kahve fincanı sıvı yağ (Hamurun ele
yapışmaması için kullanacağız)
1 tatlı kaşığı çörek otu
1 tatlı kaşığı susam
Soğanlı Yumurta İçin:
1 adet beyaz soğan
1 adet kırmızı soğan
3 adet yumurta
3 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz

Sahanda Ekmek Hamuru Kişilik ve Soğanlı Yumurta Hazırlanışı:
Hazır ekmek hamurundan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp sıvı yağ ile yağlanmış elinizde yuvarlatın. Hamuru yağlanmış, tercihen ısıya dayanıklı döküm tavaya yerleştirin. Kalan hamuru da aynı şekilde hazırlayıp yan yana dizin. Üzerine susam ve çörek otu serpip streçle kapatın ve oda ısısında kabarması için 1 saat bekletin. Hamurlar yeterince kabarınca üzerindeki streçi kaldırın ve 200 dereceye ayarlı fırında, üzeri iyice kızarana kadar pişirin.Fırındaki ekmeği fırından almadan 5 dakika önce soğanlı yumurta hazırlıklarına başlayın; yani soğanlı yumurta için soğanları jülyen doğrayıp sıvı yağda karamelize olana dek kısık ateşte kavurun. Çırpılmış yumurtaları
ve tuzu ekleyin. Birkaç dakika karıştırdıktan sonra ocaktan alın. Fırından çıkardığınız ekmeğin ortasındaki boşluğa soğanlı yumurtayı yerleştirin. Hemen servis yapın.

OKU ➤  Ekmek Hamurunda Ayvalı Tatlı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir