Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Haber Turu

“Sağlık için, Sağlıklı Süt için” kampanyası İstanbul’da başladı

by Yemek Zevki Editör
18 Kasım 2015
in Haber Turu
488 5
0
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter


Yaklaşık 2 ay boyunca sürecek olan “Sağlık için Sağlıklı Süt İçin” kampanyası, sağlıklı süt tüketiminin önemi ve açık sütün sağlık açısından oluşturduğu tehlikeler konusunda toplumun bilinçlenmek üzere İstanbul’da başladı.

Bu yıl 12. yılını kutlayan ve “Sağlık için Sağlıklı Süt İçin” sloganıyla yola çıkan platformunun 2013 yılındaki ilk durağı İstanbul oldu. Kampanya, kayıt dışı ve insan sağlığına zararlı açık süt konusunda halkı bilinçlendirmek amacıyla T.C. Sağlık Bakanlığı ve Hacettepe Üniversitesi desteğiyle dünyanın önde gelen gıda işleme ve paketleme çözümleri şirketi Tetra Pak tarafından yürütülüyor.

“Sağlık İçin Sağlıklı Süt İçin” kampanyası, 15 Ocak Salı günü Pendik Yunus Emre Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen seminerle başladı. İstanbul halkına 2 ay boyunca açık süt tüketmenin oluşturabileceği riskler ve sağlıklı bir gelecek için sağlıklı süt tüketilmesi gerekliliği çeşitli aktivitelerle anlatılacak. İlçelerdeki Halk Eğitim Merkezi kursiyerlerine eğitici video gösterimleri gerçekleştirilmesinin yanı sıra, açık sütün zararları konusunda eğitimler verilecek.

Pendik Yunus Emre Kültür Merkezi’nde, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Serhat Ünal ile Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Tanju Besler “Sağlık için, Sağlıklı Süt için” kampanyası kapsamında, bir eğitim gerçekleştirdi.

MİLYONLARA ULAŞILDI 

Tetra Pak Türkiye Süt Kategorisi Pazarlama Uzmanı Nevra Özbakım, sütün insan sağlığı açısından son derece önemli olduğuna dikkat çekerek, ”İnsan sağlığı için çok gerekli olan sütün işlenmesi ve paketlenmesi bize büyük bir sorumluluk yüklemektedir. Sağlığı tehdit eden açık süt tüketiminin önlenmesi ve toplumun bu yönde bilinç kazanması amacıyla 2001 yılından bu yana 72 ilde 6,5 milyonun üzerinde kişiye bu seminerlerle bilgi aktardık. Bu kampanyamızın bir ayağı olarak İstanbul’da bulunmaktan büyük mutluluk duyuyoruz” dedi.

AÇIKTA SATILAN SÜTLER TEHLİKE SAÇIYOR  

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Serhat Ünal sütün çok sağlıklı bir gıda olmasına rağmen uygun koşullarda saklanmadığı zaman mikroorganizmalara açık bir hale geldiğini belirtti. Ünal, bu mikroorganizmaların da pek çok enfeksiyon hastalığına yol açtığının altını çizdi.

AÇIK SÜTTE 100 BİNLERCE MİKROP VAR  

Prof. Dr. Serhat Ünal bu konuda, farklı zamanlarda Türkiye’nin farklı kentlerinde açık sütle ilgili pek çok araştırma yapıldığını belirterek, sonuçların sağlık açısından son derece vahim denecek tablolar içerdiğini söyledi. Hacettepe Üniversitesi tarafından yapılan ‘Ankara Piyasasında Satılan, İşlem Görmüş (UHT ve Pastörize) ve Görmemiş (Sokak) Sütlerin Makro-Besin Değeri ve Mikrobiyolojik Açıdan Değerlendirilmesi’ araştırmasının sonuçlarına ilişkin de ilginç sonuçları paylaşan Ünal, şunları söyledi: “Araştırma kapsamında 150 farklı noktadan alınan sokak sütünü değerlendirdik. Bu araştırma sonuçlarına göre, uluslararası standartlarda 1 mililitre sütte kabul edilebilir bakteri miktarı 500 iken, incelenen açık süt örneklerinde bu sayının 100 bine kadar yükseldiği ortaya çıktı. Yine aynı araştırma sonuçları açıkta satılan pek çok süt örneğinde, süte yüksek oranda nişasta ve su karıştırıldığını da ortaya çıktı. ”.

 

Tags: Ana YemeklerHamur İşleri
Previous Post

Hayatınızı Güzelleştirecek Lezzet Fikirleri Pınar’dan

Next Post

Obaçay’dan Emel Sayın’lı “tam deminde” bir kampanya

Yemek Zevki Editör

Next Post

Obaçay’dan Emel Sayın’lı “tam deminde” bir kampanya

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki