Ana Sayfa » Tarifler » Balık Yemekleri » Risotto Topu ve Pane Hamsi Tapas

Risotto Topu ve Pane Hamsi Tapas

kestane

Malzemeler:
> 16 adet temizlenmiş hamsi
Risotto Topları İçin:
> 200 gram risotto pirinci > 100 ml. tavuk suyu > 50 gram porçini mantarı
> 30 gram soğan > 10 gram sarımsak > 40 gram parmesan peyniri
> 30 gram tereyağı > 200 ml. tavuk suyu > 5 gram taze kekik
Domates Marmeladı İçin:
> 2 çorba kaşığı zeytinyağı > 1 adet büyük boy soğan > 3-4 diş sarımsak
> 3 adet domates > 1 tatlı kaşığı kıyılmış kırmızı acı biber
> 1 kahve fincanı üzüm sirkesi > 5 çorba kaşığı toz şeker > 1 dal taze fesleğen
Aioli Sos İçin:
> 1 diş sarımsak > 2 adet yumurtanın sarısı > 200 gram ayçiçeği yağı
> Tuz, taze çekilmiş karabiber
Kırmızıbiber Köpük İçin:
> 1 çorba kaşığı sıvı yağ > 1 çorba kaşığı kıyılmış soğan
> 4 adet közlenmiş kapya biber > 1 tatlı kaşığı tereyağı
> Tuz, taze çekilmiş karabiber

Hazırlanışı: Porçini mantarlarını kıyıp ayrı bir tavada kavurun. Risotto için; Soğan ve sarımsakları kıydıktan sonra zeytinyağında kavurun. Pirinci ekleyip kavurmaya devam edin. Sıcak tavuk suyunu ekleyin. Suyunu çekene dek kavurun. Porçini mantarlarını da ekleyin. Birkaç dakika daha kavurup rendelenmiş parmesan peyniri ile tereyağını ilave edin. Tuz ve taze çekilmiş karabiberle tatlandırın. Karışımı ocaktan alın. Ilınınca her biri 50 gramlık toplar elde edin. Her top hamuru sırasıyla una, çırpılmış yumurtaya ve galeta ununa bulayın, kızgın yağda kızartın. Risotto topları hazırdır. Domates marmeladı için; Domatesleri soyup çekirdeklerini temizledikten sonra zar şeklinde doğrayın. Sos tenceresinde kıyılmış soğan ve sarımsakları sote edin. Doğranmış domatesleri ekleyin. 5 dakika kaynatıp acı biber ve sirkeyi ilave edin. Birkaç dakika kaynattıktan sonra şekeri ekleyin. Ateşi kısın. Suyunu çekince doğranmış fesleğeni ilave ederek tatlandırın. Aioli sos için; Yumurta sarılarının içine kıyılmış sarımsağı ilave edin. Yavaş yavaş karıştırıp ayçiçeği yağını ekleyin. Kıvamı mayonez gibi olduğunda tuz ve karabiberle tatlandırın. Sosunuz hazırdır. Kırmızıbiber köpüğü için; Kıyılmış soğanı kavurun. Gelişigüzel doğranmış kapya biberleri ekleyin. Birkaç kaşık su, tereyağı, tuz ve taze çekilmiş karabiberi ekleyip tatlandırın. Ocaktan alın, blender yardımı ile püre haline getirin. Temizlenmiş hamsileri tuz ve karabiberle tatlandırıp una buladıktan sonra kızgın yağda kızartın. Servis tabaklarına paylaştırıp diğer malzemelerle birlikte dekoratif bir şekilde yerleştirip hemen servise hazır edin.

OKU ➤  Bade’nin Şekeri’nden glütensiz ve şekersiz Ramazan menüsü

 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir