Ana Sayfa » Tarifler » Sebze Yemekleri » Rezene Kavurması

Rezene Kavurması

rezenekavurma

Rezene Kavurması

(2 Kişilik)

 

Malzemeler

1 adet rezene kökü (saplarıyla)

2 dal pırasa

1 dal taze sarımsak

1 tatlı kaşığı tereyağı

2 yemek kaşığı zeytinyağı

Tuz, karabiber

 

Hazırlanışı:

Tüm malzemeyi ince kıyıp (Ne kadar ince kıyarsanız o kadar çabuk pişecektir) bir tavaya alın. Üzerine 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve tereyağı ekleyip sürekli karıştırarak 10-15 dakika kadar pişirin. Bu sırada otlar tamamen suyunu çekerse 1 çay bardağı kadar sıcak su ilave edebilirsiniz. Piştikten sonra tuz ve karabiber ekleyin. Dilerseniz labne peyniri ile karıştırırak, dilerseniz üzerine yumurta kırarak servis edin.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir