Fotoğraf: Hande GÖKSAN – Prodüksiyon & Yapım: İnci BAK
(4 Kişilik)
Malzemeler:
4 adet temizlenmiş enginar
1 avuç taze iç bakla
1 kahve fincanı taze bezelye içi
4 adet mini havuç
8 dal taze reyhan
2 kahve fincanı zeytinyağı
1 adet soğan
2 yemek kaşığı un
Sosu İçin:
2 çorba kaşığı un
4 su bardağı su
Yarım limonun suyu
Hazırlanışı:
Sosu için unu, suyu ve limon suyunu karıştırın. Temizlenmiş enginarları bu sosun içinde bekletin. Soğanı soyup çok ince kıyın. 2 çorba kaşığı unla birlikte, 2 çorba kaşığı zeytinyağında karamelize olana dek kavurun. 4 bardak su ilave edip kaynamaya bırakın. Kaynayınca içine taze iç baklaları ekleyin. 10 dakika bu şekilde kaynatın.
Enginarları suyun içinden çıkartın. Çukur kısmına reyhan yapraklarını serin. Üzerine havucu ve taze bezelyeyi yerleştirin. 10 dakika haşlanmış iç baklaları da suyun içinden alarak enginarın çanak kısmına dizin. Enginarları düzgünce tencerenin içine yerleştirin. Tencerenin kapağını kapatın. Kalan zeytinyağını enginarların üzerine gelecek şekilde dökün. Tuzu serpin. Kısık ateşte 20 dakika pişirin. Ocaktan alın, kıyılmış dereotunu serpip kapağını açmadan oda ısısında soğumaya bırakın.