Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Tarifler Tatlı Tarifleri

Revani

by Hatice Ünal
04 Ağustos 2022
in Tatlı Tarifleri
488 5
0
Revani
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Fotoğraf: Hande Göksan- Yapım: İnci Bak

(6 Kişilik)

Malzemeler:

5 adet yumurta

250 gram irmik

200 gram margarin

500 gram toz şeker

500 ml su

1 adet limonun suyu

1 çorba kaşığı pudra şekeri

1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu

1 adet portakalın suyu

Üzeri İçin:

Hindistancevizi, Antepfıstığı içi, fındık içi

Hazırlanışı:

Şekeri ve suyu tencereye aktarın. 10 dakika kaynatın. Limon suyu ve portakal suyunu ekleyip ocaktan alın. Soğumaya bırakın. Oda ısısında yumuşamış margarini, irmiği ve pudra şekerini mutfak robotunda çırpın. Teker teker yumurta sarılarını ekleyin. Karışımı birbirine yedirmeye devam edin.

Ayrı bir cam kasede yumurta aklarını bir tutam tuzla köpük köpük olana dek çırpın. Bu karışımı ve rendelenmiş portakal kabuğunu irmikli karışıma ekleyin ve spatula ile alttan üste doğru havalandırarak karışımı birleştirin. Hamuru yağlanmış fırın kabına dökün. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında, fırının kapağını hiç açmadan 35-40 dakika pişirin. Fırından alın, soğuk şerbeti üzerine dökün. İsteğe göre üzerini rendelenmiş Hindistancevizi, Antepfıstığı içi ve fındık içi ile süsleyin. Şerbet iyice çekince buzdolabına aktarın. 1 saat kadar dinlendirin. Dilimleyip soğuk soğuk servis yapın.

#revani #tatlı #şerbetlitatlı #food #yummy #dessert

 

Previous Post

Terbiyeli Nohutlu Tavuk

Next Post

Haşhaşlı ve Otlu Peynir Karışımı

Hatice Ünal

Next Post
Haşhaşlı ve Otlu Peynir Karışımı

Haşhaşlı ve Otlu Peynir Karışımı

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki