Ana Sayfa » Haber Turu » Puratos’dan Dünyada Bir İlk: Ekşi Hamur Kütüphanesi

Puratos’dan Dünyada Bir İlk: Ekşi Hamur Kütüphanesi


Dünya çapında ustaların bir numaralı yardımcısı Puratos bir ilke daha imza attı ve dünyanın ilk Ekşi Hamur Kütüphanesi’ni kurdu. Belçika’da bulunan kütüphane, benzersiz bir geleneksel ekşi hamur koleksiyonuna sahip.

Geçtiğimiz hafta Belçika’nın Saint-Vint kentinde bulunan Puratos Ekmek Aromaları ARGE Merkezi’nde açılan bu eşi benzeri olmayan kütüphanenin amacı, ekşi hamur bio-çeşitliliğini ve bilgi birikimini korumak. Dünyanın pek çok yerinden ekşi hamurlara ev sahipliği yapacak kütüphanenin açılışına, dünyaca ünlü ekmek ustası ve Maison Kayser zincir fırınlarının yönetim kurulu başkanı Eric Kayser kendi özel ekşi hamuru ile katıldı.  İtalya, ABD ve Yunanistan’dan getirilen 40 çeşit ekşi hamurun yanı sıra kütüphane koleksiyonuna eklenmek üzere Fransa, Çin ve İspanya’nın farklı yerlerinden de ekşi hamur seçme çalışmaları devam ediyor.

Puratos bilim adamları bu kütüphane için çeşitli ülkelerdeki üniversitelerle  ortak çalışmalar sürdürerek, şimdiye kadar 700’den fazla değişik maya örneği ve 1500’den fazla laktik asit bakterisi tespit etti.

Puratos Yönetim Kurulu Başkanı Mr. Eddy Van Belle, Ekşi Hamur Kütüphanesi’nin önemini şu şekilde vurguluyor: “Tüketicilerin
geleneksel ekmek ve otantik lezzet arayışları her geçen gün artıyor. Ekşi hamur, binlerce yıldır ekmeğin mayalanmasını sağlamanın yanı sıra aroma oluşumu için de büyük önem taşıyor. Bu mirası korumanın ciddi ve önemli bir iş olduğunu ve bunun için de Puratos Ekmek Aromaları ARGE Merkezi’nden daha uygun bir yer olamayacağını düşünüyoruz.”

OKU ➤  Porland’dan Yeni Koleksiyon: “Masal”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir