Malzemeler
1 kase kurutulmuş taze fasulye
2 sap kurutulmuş pırasa veya tazesi
1 su bardağı bulgur
3 adet orta boy soğan
2 yemek kaşığı tereyağı
1 demet maydanoz
1 yemek kaşığı salça
Yeteri kadar tuz
Pucuka (Artvin Mutfağı) Tarifi:
Kurutulmuş fasulyeleri haşlayın. Suyunu dökerek süzün. Pırasaları kuruysa haşlayın, taze ise ayıklayıp doğrayın. Soğanları doğrayarak yağda sarartın. Soğanların üzerine haşlanmış pırasayı, fasulyeyi ve ince kıyılmış maydanozu ilave edin. Bir iki çevirin. İçine ayıklanıp yıkanmış bulguru ekleyin. Üzerine sıcak su ilave edin. Tuzunu, salçasını koyarak kaynatın. Bulgur pişince sıcak olarak servise sunun.