Fotoğraf: Hande Göksan Yapım: İnci Bak
(4 Kişilik)
Malzemeler:
1,5 su bardağı su
130 gram un
4 adet orta boy yumurta
Bir tutam tuz
Bir tutam toz şeker
100 gram margarin
Kreması için:
3 su bardağı süt
5 çorba kaşığı toz şeker
2 çorba kaşığı nişasta
3 çorba kaşığı un
2 adet yumurtanın sarısı
Üzeri için:
Hazır çikolata sos
Süt
Hazırlanışı:
Hamuru için; Tencerede suyu kaynatın. Margarini ekleyip eritin. Unu, tuzu ve şekeri ilave edip hızlıca karıştırın. Pütürsüz bir kıvam elde edince ocaktan alın. Hafif ılınınca teker teker yumurtaları içine kırarak yine pütürsüz bir kıvam elde edene dek mikser yardımı ile iyice çırpın. Bu işleme yumurtalar bitene dek devam edin. Oda ısısında soğuyunca buzdolabına aktarın. Yarım saat kadar bekletin.
Yağlanmış fırın tepsisine karışımdan tepeleme bir çay kaşığı kadarını alıp işaret parmağınızla iterek top halinde akıtın. Kabarması için aralıklı olarak bu işleme devam edin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika pişirin. Isıyı 140 dereceye indirip 20-25 dakika daha pişirin. Fırını kapatın, kapağını açmadan 10 dakika daha bekletin.
Kreması için tüm malzemeyi sos tenceresinde karıştırın. Krema kıvamına gelene dek pişirin. Ocaktan alın, soğumaya bırakın.
Profiterol hamurlarının içini doldurmak için enine cep şeklinde kesin. İnce uçlu bir torba yardımı ile içlerine krema doldurun.
Hazır çikolata sosu paketin üzerindeki tarife göre pişirin. Ilınınca servis tabağının yarısına dökün. Profiterol hamurlarını yerleştirin. Üzerine çikolata sostan tekrar dökün. Soğuyunca servis yapın.