Pratik Tiramisu Malzemeler:
> 1 adet yumurtanın sarısı
> 2 çorba kaşığı un (tepeleme)
> 2 çorba kaşığı toz şeker (tepeleme)
> 1,5 bardağı süt
> Yarım paket labne (100 gram)
> Yarım paket krema (100 ml.)
> 2 su bardağı ılık su
> 1 çorba kaşığı granül kahve
> 16 adet hazır savoyer bisküvi
> Kakao
Hazırlanışı:
Kreması için; Yumurta sarısını, unu, şekeri ve sütü sos tenceresine alın. Kısık ateşte muhallebi kıvamına gelene dek pişirin. Ocaktan alın, ılınınca labne ile kremayı ekleyin. Hızlıca çırpın. Ayrı bir çukur bir kabın içinde, 2 bardak ılık suda granül kahveyi eritin. Hazır savoyer bisküvilerden 4 tanesini dikkatlice kahveli suda ıslatıp yanyana olacak şekilde bir kaseye dizin. Üzerine hazırladığınız kremayı yayın. Aynı işlemi bir kat daha olacak şekilde tekrarlayın. Kalan malzeme ile ikinci kaseyi de hazırlayın. İsteğe göre bu tatlıyı daha büyük bir tabakta da hazırlayabilirsiniz. Tiramisuyu buzdolabında yarım saat soğuttuktan sonra üzerine kakao serpip servis yapın.