Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Tarifler Hamur İşi Tarifleri

Pranik Kurabiye

by Yemek Zevki Editör
03 Temmuz 2015
in Hamur İşi Tarifleri
483 10
0
Pranik Kurabiye
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

pratik-kurabiye

Pranik Kurabiye Malzemeler:

2 adet yumutra

200 gram un

200 gram şeker

250 gram yoğurt

1 çorba kaşığı kakao

1 tatlı kaşığı karbonat

1 tatlı kaşığı sirke 50 ml. sıvı yağ

Glazür Malzemesi İçin:

200 gram pudra şekeri

2 adet yumurta

Pranik Kurabiye Hazırlanışı:

Yumurtaların akını sarısından ayırdıktan hemen sonra buzdolabına aktararak soğumasını sağlayın. Hamuru için şekerle yumurta sarısını çırpın. Ayrı bir kapta karbonatı sirkeyle köpürtün, daha sonra yoğurdu ekleyin. Bu karışıma sıvı yağını ilave edip daha önceden çırptığınız şekerli yumurta sarısını ilave edin. En son unu azar azar ekleyerek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru un serpilmiş tezgahın üzerinde 1 cm kalınlığında açın. Açılan hamurun üzerini çay bardağının ağzıyla bastırarak yuvarlak hamurlar elde edin. Elde ettiğiniz kurabiye hamurunu yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin, 180 derecede ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin. Glazür için; Buzdolabında beklettiğiniz yumurta aklarını cam bir kasede köpük köpük olana dek çırpın. Pudra şekerini ekleyerek katı bir kıvam elde edinceye kadar çırpmaya devam edin. Kurabiyeleri fırından alın. Kurabiyeler soğuyunca hazırladığınız glazürden fırça yardımıyla üzerlerine sürün. Kuruması için isteğe göre sıcak fırında 5 dakika veya oda ısısında yarım saat kadar bekletebilirsiniz

Tags: KurabiyeKurabiye TarifiPranik KurabiyePranik Kurabiye HazırlanışıPranik Kurabiye MalzemelerPranik Kurabiye Tarifi
Previous Post

Etli Yaprak Sarma

Next Post

Çayın Muhabbeti Kadar Lezzeti De Çok Olsun

Yemek Zevki Editör

Next Post
Çayın Muhabbeti Kadar Lezzeti De Çok Olsun

Çayın Muhabbeti Kadar Lezzeti De Çok Olsun

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki