Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Portakallı Kuş Üzümlü Pırasa

Portakallı Kuş Üzümlü Pırasa

Fotoğraf: Hande GÖKSAN – Hazırlayan: Hayal DEMİRKOL

(4 Kişilik)

Malzemeler:

Yarım kilo pırasa

1 adet küçük boy soğan

1 adet orta boy havuç

2 çorba kaşığı pirinç

2 çorba kaşığı kuş üzümü

2-3 adet kesme şeker

1 adet portakal

1 adet limon

Yarım çay bardağı zeytinyağı

Tuz

Hazırlanışı:

Pırasaları temizleyip yıkadıktan sonra 3-4 cm uzunluğunda kesin ve tencereye aktarın. Soğanı zar şeklinde doğrayıp havucu ince dilimledikten sonra pırasaların üzerine serpin. Tuz, şeker, yıkanmış kuş üzümü ve pirinci ilave edin.

Limonun ve portakalın suyu ile birlikte zeytinyağı ve 1 çay bardağı suyu da ekleyin. Portakal ve limonun kabuklarını pırasaların üzerini örtecek şekilde kapatın ve kaynamaya başlayana kadar orta ateşte, daha sonra da kısık ateşte pırasalar yumuşayana dek pişirin.

#portakallıkuşüzümlüpırasa #portakallıpırasa #pırasa #kuşüzümlüpırasa #kışsebzesi #food #yummy #dessert #sebzeyemek

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir