Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Hamur İşi Tarifleri

Portakallı Kek

by Yemek Zevki Editör
06 Nisan 2016
in Hamur İşi Tarifleri
483 10
0
Portakallı Kek
740
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

portakalli-kek

Portakallı Kek Tarifi

Portakallı Kek İçin Malzemeler:
3 adet büyük boy yumurta
1 çay bardağı ceviz yağı
1 çay bardağı su
1 su bardağı pudra şekeri
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
1 çorba kaşığı haşhaş tohumu
1 su bardağı iri kıyılmış ceviz içi
1 adet portakal (dilimlemek için)

Portakallı Kek Hazırlanışı:
Yumurtalar ile pudra şekerini 5 dakika boyunca yüksek devirde çırpın. Ceviz yağı ile suyu ekleyin. Orta devirde 1 dakika karıştırın. En son elenmiş unu, kabartma tozunu, rendelenmiş portakal kabuğunu , iri kıyılmış ceviz içini ve haşhaş tohumunu ilave edin. Spatula ile alttan üste doğru havalandıra havalandıra karıştırın. Kek hamurunu yağlanmış kek kalıbına dökün. Üzerine ince dilimlenmiş portakal dilimlerini yerleştirin. 170 dereceye ayarlı fırında, 35-40 dakika pişirin. Fırından alın, ızgara teli üzerinde ılıttıktan sonra dilimleyip servis yapın.

#PortakallıKek #portakal #kek #PortakallıKekTarifi #PortakallıKekİçinMalzemeler #PortakallıKekHazırlanışı #PortakallıKekNasılYapılır

Tags: kekportakalPortakallıKekPortakallıKekHazırlanışıPortakallıKekİçinMalzemelerPortakallıKekNasılYapılırPortakallıKekTarifi
Previous Post

Fındıklı Kurabiye

Next Post

Ekmek Üstü Göz Yumurta

Yemek Zevki Editör

Next Post
Ekmek Üstü Göz Yumurta

Ekmek Üstü Göz Yumurta

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki