Malzemeler:
200 ml. süt
400 ml. krema (soğuk)
150 gram toz şeker
4 adet yumurtanın sarısı (oda ısısında)
Vanilya çubuğu
Hazırlanışı:
İlk olarak sütü kaynatıp oda sıcaklığına gelene kadar soğumaya bırakın.
Yumurtaların sarısını ayırıp üzerine şekeri ilave edin. Yumurtalarla şekeri blender yardımıyla koyu bir kıvam alana dek karıştırın (Köpürüp sulanmaması için mikserle çırpmamak gerekiyor).
Soğumaya bıraktığınız süte vanilya çubuğunun içinden çıkardığınız tohumları ve yumurtalı şekerli karışımı ilave edin. Ocakta benmari usulü ile durmadan karıştırın. Malzeme katılaşıncaya kadar karıştırmaya devam edin. Hazır olunca soğumaya bırakın. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına kaldırın.
Buzdolabından aldığınız kremaları bir kaba alıp mikser yardımıyla çırpın. Kremayı kabarana kadar çırpmaya devam edin. Krema hazır olunca buzdolabından sütlü yumurtalı karışımı alıp üzerine ekleyin. Bu karışımı da derin dondurucuda bir saat beklettikten sonra çıkarıp bir kaşık yardımıyla iyice karıştırın. Tekrar derin dondurucuya kaldırın. Bu prosedürü her saat, 3 kez olacak şekilde tekrarlayın. 3. kez karıştırdıktan sonra derin dondurucuda 12 saat daha bekletin. 12 saatin bitiminde nefis dondurmanız hazır olacaktır. Afiyet olsun.