Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Tatlı Tarifleri

Plombir Dondurma

by Yemek Zevki Editör
31 Temmuz 2014
in Tatlı Tarifleri
489 10
0
Plombir Dondurma
749
SHARES
3.6k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

2486

Malzemeler:

200 ml. süt

400 ml. krema (soğuk)

150 gram toz şeker

4 adet yumurtanın sarısı (oda ısısında)

Vanilya çubuğu

Hazırlanışı:

İlk olarak sütü kaynatıp oda sıcaklığına gelene kadar soğumaya bırakın.

Yumurtaların sarısını ayırıp üzerine şekeri ilave edin. Yumurtalarla şekeri blender yardımıyla koyu bir kıvam alana dek karıştırın (Köpürüp sulanmaması için mikserle çırpmamak gerekiyor).

Soğumaya bıraktığınız süte vanilya çubuğunun içinden çıkardığınız tohumları ve yumurtalı şekerli karışımı ilave edin. Ocakta benmari usulü ile durmadan karıştırın. Malzeme katılaşıncaya kadar karıştırmaya devam edin. Hazır olunca soğumaya bırakın. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına kaldırın.

Buzdolabından aldığınız kremaları bir kaba alıp mikser yardımıyla çırpın. Kremayı kabarana kadar çırpmaya devam edin. Krema hazır olunca buzdolabından sütlü yumurtalı karışımı alıp üzerine ekleyin. Bu karışımı da derin dondurucuda bir saat beklettikten sonra çıkarıp bir kaşık yardımıyla iyice karıştırın. Tekrar derin dondurucuya kaldırın. Bu prosedürü her saat, 3 kez olacak şekilde tekrarlayın. 3. kez karıştırdıktan sonra derin dondurucuda 12 saat daha bekletin. 12 saatin bitiminde nefis dondurmanız hazır olacaktır. Afiyet olsun.

Tags: DondurmaTatlılar
Previous Post

Etli Dolma

Next Post

Eriş Un 40’ıncı Yılında Perakende Sektörüne Adım Atıyor

Yemek Zevki Editör

Next Post

Eriş Un 40’ıncı Yılında Perakende Sektörüne Adım Atıyor

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki