Pizza Üzerinde Köfteli Patlıcan Kebabı
(4 Kişilik)
Malzemeler
Pizza Hamuru İçin:
250 gram un
2 gram maya
Tuz
Su
1 çorba kaşığı süt
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
Üzeri İçin:
2 adet közlenmiş patlıcan
50 gram süzme yoğurt
4 adet domates
3 adet sivribiber
1 demet maydanoz
Köftesi İçin:
200 gram kıyma
2 dilim tost ekmeği
1 adet soğan
2 diş sarımsak
Kimyon
Yeteri kadar tuz
Karabiber
Hazırlanışı
İlk önce pizza hamurunuzu yapın ve üzerine nemli bir bez örtüp dinlenmeye bırakın. Bu esnada köftenizi yapmak için; Soğan ve sarımsağı rendeleyin. Tost ekmeğinizi mutfak robotundan geçirip hepsini kıyma ile güzelce karıştırın. Misket büyüklüğünde köfteler yapın. Fırını 250 derecede ısıtın. Hamurunuzu 30 cm ebadında olacak şekilde açın ve közlenmiş patlıcanları bıçakla ezip pizza hamurunun üzerine yedirin. Tutması için üzerine birazcık kaşar peyniri rendesi gezdirebilirsiniz. Sonra yaptığınız köfteleri güzelce dizin. Aralara biber ve domatesleri yerleştirdikten sonra pizzayı fırına verin. Kenarları nar gibi kızarınca çıkartın ve süzme yoğurdunuzu köftelerin üzerine az az sıkıp birer yaprak maydanozla süsleyin.