Yapım / Fotoğraf: Torcello Etiler
Malzemeler:
260 gram pizza hamuru
150 gram mozzarella
60 gram sardalya
70 gram kabak çiçeği
Pizza Hamuru İçin:
Malzemeler:
130 gram un
1 gram tuz
6 gram zeytinyağı
70 ml su
2 gram maya
İlk gün; un, bir miktar yeşil proteinli un, maya, su karışımı yaparak yavaş şekilde karıştırın. Hamur haline geldikten sonra özel kaplarda dinlenmeye bırakın. İkinci gün; dinlenmeye bırakılan hamura zeytinyağı ekleyerek bir miktar daha karıştırın. Dinlendirilmiş hamur, zeytinyağı ile karıştırıldığında yumuşaklığını kazanıyor. Bu sebeple tekrar dinlenmeye bırakmanızı öneriyoruz. Üçüncü gün; 48 saat sonunda işlenen hamur maya etkisiyle bir miktar kabarıyor. Ardından elde ettiğiniz hamurları yuvarlayın ve malzemeleri ekleyerek fırına verin.
Hazırlanışı:
Pizza hamurunu 72 saat boyunca dinlendirdikten sonra kullanıma hazır hale getirin. Üzeri için; taze manda mozzarella peyniri ve ançüezi (özel işlemden geçirilerek 15 gün kaya tuzunda bekletilir.) hamurun üzerine dizin. Ardından kabak çiçeği yaprakları ile süsleyerek fırında 12 dakika pişirin.
#TorcelloEtiler #PizzaFioriDiZuccaEAuci #kabakçiçeğiveançüez #pizza #food #yummy