Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Home Tarifler Tatlı Tarifleri

Piruhi

by Hatice Ünal
23 Kasım 2020
in Tatlı Tarifleri
488 5
0
Piruhi
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

(6 Kişilik)

Malzemeler:

Hamuru İçin:

2 su bardağı un

1 adet yumurta

İç malzemesi:

250 gram keçi peyniri

1 demet dereotu

Üzeri için:

50 gram tereyağı

1 su bardağı ceviz içi

Hazırlanışı:

Mantı hamuru için unu hamur yoğurma kabına eleyin. Ortasını havuz gibi açıp yumurta ve tuzu ekleyin. Azar azar su ilave ederek orta sertlikte bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru top şeklinde toparlayıp üzerine nemli bir bez örtün. Oda ısısında bekletin. İç malzeme için dereotunu temizleyip kıydıktan sonra keçi peyniri ile karıştırın. Hamuru un serpilmiş tezgahın üzerine yayın. Hazır yufkadan biraz daha kalınca açıp kareler halinde kesin. Ortalarına keçi peynirli karışımı yayın. Üçgen şeklinde katlayın. 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilmiş kaynar suda haşlayıp süzün. Servise sunmadan birkaç dakika önce tereyağını kızdırın. Piruhinin üzerine yayın, ceviz içini serpin. Sıcak servis yapın.

#piruhi #yöresellezzzetler #geleneksellezzet #türkmutfağı #anadolumutfağı #food #yummy

Previous Post

Fırında Domatesli ve Çeddarlı Yumurta

Next Post

Mürdüm Erikli Muffin

Hatice Ünal

Next Post
Mürdüm Erikli Muffin

Mürdüm Erikli Muffin

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki