Pirinçli Pilavlı ve Kabaklı Fırın Yemeği

Malzemeler:

  • 8 su bardağı kabak, dilimlenmiş
  • 1 su bardağı soğan, doğranmış
  • ½ su bardağı tavuk suyu
  • 1 su bardağı ekşi krema
  • 1½ su bardağı rendelenmiş keskin cheddar peyniri
  • ½ su bardağı taze rendelenmiş parmesan peyniri
  • ¼ su bardağı İtalyan baharatlı galeta unu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • ½ tatlı kaşığı kırmızı toz biber (Cayenne)
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber (paprika)
  • 2 büyük yumurta, hafifçe çırpılmış
  • Pişirme spreyi

Haşlanmış Pirinç Pilavı

  • ⅔ su bardağı California Calrose Pirinci
  • 1 su bardağı Su

Hazırlanışı:

⅔ su bardağı Calrose pirinci birkaç kez soğuk suyla yıkayıp nişastasını arındırın, ardından 15 dakika kadar suda bekletin. Suyunu süzüp tencereye alın ve üzerine 1 su bardağı su ekleyin. Dilerseniz biraz tuz ve 1 tatlı kaşığı sıvı yağ ilave edin. Orta ateşte kaynamaya başlayınca ocağı kısın, kapağını kapatın ve suyunu tamamen çekene kadar yaklaşık 12–15 dakika pişirin. Ocağı kapattıktan sonra kapağını açmadan 10 dakika dinlendirin.

Fırını 175°C’ye ısıtın.

Büyük bir tencerede kabak, soğan ve tavuk suyunu birleştirip kaynamaya bırakın. Kapağını kapatın, ısıyı azaltın ve 20 dakika kadar ya da kabaklar yumuşayana kadar pişirin. Suyunu süzün ve patates eziciyle hafifçe ezin.

Kabak karışımını pilav, ekşi krema, cheddar peyniri, ¼ su bardağı parmesan, galeta unu, tuz, kırmızı toz biber ve yumurtalarla birlikte bir kapta nazikçe karıştırın.

Karışımı pişirme spreyiyle kaplanmış 33×23 cm (13×9 inç) boyutundaki bir fırın kabına dökün. Üzerine kalan ¼ su bardağı parmesan peyniri ve toz kırmızıbiber serpin.
30 dakika kadar, üzeri kabarcıklanana kadar pişirin. Ardından 1 dakika kadar fırının üst kısmında kızartarak hafifçe kızarmasını sağlayın.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir