Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Pirinçli Etli Börek

Pirinçli Etli Börek

Malzemeler:

Yarım kibrit kutusu kadar yaş maya

1 su bardağı ılık su

1 tatlı kaşığı şeker

1 çay kaşığı kadar tuz

İç Malzemesi:

350 gram yağsız kıyma

1 baş kuru soğan

1 kahve fincanı USA Calrose Pirinç

1 yemek kaşığı margarin

Tuz, karabiber

Üzeri İçin:

Yumurta sarısı ve çörek otu

Hazırlanışı:

Doğranmış soğanı bir kaşık yağla hafif kavurun. Kıymayı ekleyip kavurmaya devam edin. Ayrı bir yerde bir fincan pirinci haşlayın. Suyunu süzdürerek kavurduğunuz kıymaya ekleyin. Tuz, karabiber ekleyerek bir kenarda bekletin.

Diğer yanda, bir bardak ılık suyun içinde mayayı ve şekeri iyice karıştırın. Aldığı kadar un ve su ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın. Yaptığınız bu hamuru iki parçaya ayırın. Üzerlerini örtüp mayalanması için bekletin. Kabaran hamurları tekrar yoğurup mermer tezgahta açın. Yağlanmış tepsiye birinci hamuru yayın. Üzerine kıymalı iç malzemeyi yayıp  İkinci hamuru üzerine kapatın. Bir yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin ve 180 derece fırında altı ve üstü iyice kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak olarak servise sunun.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir