Tarif: Serap Yomra – Fotoğraf: Özgür Bakır
(4-6 Kişilik)
Malzemeler:
Hamuru İçin:
250 gram un
1 tatlı kaşı tuz
125 gram tereyağı
5-6 çorba kaşığı su
Üzeri İçin:
500 gram pırasa
2 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz, karabiber
Bir tutam rendelenmiş muskat
Kremalı Karışımı İçin:
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı krema
2 adet yumurta
Bir tutam tuz
Hazırlanışı:
Hamuru için unu eleyin. Tuzunu ekleyip harmanlayın. Küp şeklinde kesilmiş tereyağını ilave ederek yoğurun. Azar azar su ekleyerek orta sertlikte bir hamur elde edin. Hamuru streç folyoya sarıp buzdolabında, pırasalı iç malzemesini hazırlayana dek bekletin. Pırasayı temizleyip küçük küçük doğrayın. Tuzunu, karabiberini ve muskatı ekleyip iyice yoğurun. Sıvı yağı tavada ısıtıp pırasalı karışımı yumuşayıncaya kadar kavurun. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Kremalı karışım için sütü, kremayı, yumurtaları ve tuzu mikserde iyice çırpın. Hamuru un serpilmiş tezgahın üzerinde açıp tart kalıbına yayın. Üzerine önce pırasalı karışımı yayın, sonra da kremalı karışımı dökün. Önceden ısıtılmış 190 dereceye ayarlı fırında iyice kızarıncaya kadar pişirin. Ilınınca dilimleyip servis yapın.
#pırasalıtart #pırasalıtarifler #pırasa #sonbaharsebzeleri #sebzelitatlar #çaysaati #food #yummy