Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Tarifler Hamur İşi Tarifleri

Pırasalı Börek

by Hatice Ünal
05 Kasım 2025
in Hamur İşi Tarifleri
474 20
0
Pırasalı Börek
741
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Fotoğraflar: Özgür Bakır / Tarif: Serap Yomra

(4 Kişilik)

 Malzemeler:

2 adet hazır yufka

1 büyük kase doğranmış pırasa

1 adet soğan

2 çorba kaşığı sıvı yağ

Yarım demet maydanoz

1 küçük kase lor peyniri

Pul biber

 Üzeri İçin:

1 adet yumurtanın sarısı

1 çay bardağı yoğurt

1 kahve fincanı sıvı yağ

Ay çekirdeği içi

Hazırlanışı:

Soğanı soyup ince kıyın. Pırasayı ekleyip tuz ve pul biberle iyice ovun. Sıvı yağını ısıtıp soğanlı pırasayı kavurun. Ocaktan alın. Lor peyniri ve maydanozu ekleyip harmanlayın.

Yufkayı tezgahın üzerine serip iki adet yarım ay olacak şekilde kesin. Uzun kenarına soğumuş iç malzemeden en fazla iki parmak genişliğinde olacak şekilde yayın.  Rulo şeklinde sarıp yufkanın yarısına kadar getirin. Yufkayı kesip kendi ekseninde her iki ucundan ortaya doğru getirerek, spiral şeklinde karşılıklı olarak iki adet börek hamuru elde edin. Kalan yufkaları da aynı şekilde hazırlayın. Üzeri için yumurta sarısını, yoğurdu ve yağı iyice çırpın. Rulo börek hamurlarının üzerine önce bu karışımdan sürün, sonra da ay çekirdeği içi serpin. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında yufka iyice kızarıncaya kadar pişirin.

Tags: Börekçay saatihamurlu lezzetlerPırasalı Börek
Previous Post

Ayvalı ve Kerevizli Pırasa

Hatice Ünal

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki