Malzemeler:
1 kilo kalın pırasa
200 gram kıyma
Yarım su bardağı ince bulgur
1 çorba kaşığı biber salçası
1 çorba kaşığı domates salçası
1 tutam maydanoz
1 tutam nane
Tuz, karabiber, pul biber
1 çay bardağı su
2–3 çorba kaşığı sıvıyağ
Hazırlanışı:
Pırasaların beyaz kısımları uzunca kesin. Bol kaynar suda hafif yumuşayana kadar haşlayın ve süzün. Bir kapta kıyma, bulgur, kıyılmış maydanoz, nane, salça, tuz ve baharatları yoğurun. Pırasaları ortadan uzunlamasına kesin. Bir kenarına iç malzeme koyun. Muska şeklinde katlayarak tencereye dizin. Üzerine yeterince su ve tuz ilave edin. Üzerine bir tabak kapatın ve kısık ateşte pırasaları yumuşayana kadar pişirin, sıcak servis edin.
#pırasadolması #pırasa #dolma #anadolumutfağı #türkmutfağı #sonbaharlezzetleri #food #yummy